Projekt idéer man inte orkat genomföra och kan ge bort!

Absinthe-Racing
10 juni 2012 · 310 Inlägg

Tänkte starta en tråd för alla idéer man får som är geniala men aldrig blir utförda. Många av oss har ju en förmåga att se förutsättningar i skrot som andra inte ens skulle kliva in i om dom liftade i spöregn. Medans en del ser antalet kronor dom kostat på sin bil som status får andra som mig själv en kick av att hitta egna lösningar som inte kostar så mycket men kräver andra talanger för att komma på. I kölvattnet från alla idéer som bara blivit idéer finns ju "bra att ha högen" med delar man kan behöva när stommen till någon av alla lagrade idéer dyker upp.

Andra bilgalningar är fenomenala på att fixa allt dom tar i men har sällan några idéer utanför ramarna. Om dom som kommer på fräna idéer men inte orkar bygga dom och dom som vill få nått att sätta tänderna i men inte kommer på nått samsas på tråden kanske något kul på hjul hamnar på gatan förr eller senare!



En idé jag haft länge men aldrig orkat ta tag i är något som skulle funka som oöm bruksbil året runt som dessutom skulle välkomnas på varenda bilträff från Hot Rod relaterade till Turbo älskarnas. Ofta ser man ju avstannade EPA byggen baserade på Volvo Duett ståendes bakom verkstäder och garage väntandes på att rosta bort. Annat man ofta ser rosta bort är Japanske 4-hjulsdrivna pickuper med hyfsat friska ramar och drivlina. Ta exempelvis en rostig King Cab och lyft av hytten och flaket. Ta sedan hytten av liket från en Duett Epa och ställ på ramen. Försök sedan att få tag på huv, framskärmar och grill från någon 40-tals jänk, ju buckligare ju coolare. Se sedan till att hitta proportionerna och placeringen av hytten och fronten och skapa en naturlig övergång mellan den svenska hantverkar bussen och det Amerikanska arvet. Googla sedan efter lite bilder på fordon från US Army under WW2 och försök bugga ett tidsenligt flak som ser ut att vara byggt för att vara med i ett krig. Slipa och grunda seriöst så rosten håller sig borta men skit i att göra något åt bucklorna som bör finnas på 40 tals delar från USA för att vara billiga i inköp. Måla sedan allt ihop militärgrönt och studera hur dekoren ska målas för att se armemässigt ut. Vattenslipa även all text och dekor lite lätt för att fullända Pearl Harbor looken.

För en överkomlig summa borde man kunna få en bil som fungerar i ur och skur och inte drar helt jävla tvärmycket i soppa som är hyfsat modern i konstruktionen samtidigt som den ser minst 70 år gammal ut. Det blir dessutom en perfekt bil att köra delar till andra projekt, få en att känna sig manlig i när man handlar burgare i drive thru kön och en statusmässig hit att parkera utanför besöket på påskens Elmia. Som ett Kinder Ägg, allt i ett.

kannebanne
17 augusti 2012 · 2 046 Inlägg

Har LÄNGE (läs 10 år) tänkt på en BMW E30 med E36 front och andra E36 saker

Mattias_Vejdeland: Vet du överhuvudtaget vad dyslexi är????
Stoner_fuzz: Efter en kväll på garaget vet alla vad dyslexi är.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang