Parkeringsbroms Mercedes C-klass (W202), pedalen går hela vägen ner

TheStoryteller
16 juni 2013 · 55 Inlägg

Har inte använt min parkeringsbroms på ett tag eftersom den kärvade, jag gav helt enkelt fan i den och tänkte jag skulle byta backar och alla fjädrar inför besiktningen. I morgon ska jag ge mig på det och nu när jag körde ner bilen i garaget så tänkte jag testa parkeringsbromsen, men lustigt nog tar den inte alls och pedalen går hela vägen ner i golvet. När man släpper spärren går pedalen upp snällt, och jag tycker mig höra vajerns rörelse och/eller annan mekanisk rörelse hela vägen till bakhjulen.

Frågan är, hur tusan har det kunnat bli så, och vad kommer det leda till för problem när jag ska i med de nya prylarna? Finns det nån mekanisk justering på vajern som t.ex kunnat gänga upp sig? Har tyvärr ingen Haynes-bok tillgänglig så jag vet inte riktigt hur konstruktionen ser ut. NÅGOT verkar ju ha hänt, men jag fattar inte riktigt vad.

Tacksam för tips & idéer. smile

//Fredrik

mb_pucken
16 juni 2013 · 5 089 Inlägg

Tror det sitter en justering på wiren i kardantunneln underifrån. På undersidan av bilen alltså.
Sedan har du justeringar vid bromsbackarna av typen expanderskruv.
Justera ut dom tills bromsarna blir låsta och backa sedan exenterskruven ca 3 hack eller tills hjulet alt bromsskivan snurrar lätt. Är det inte bra då så går du justera på wiren.

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Mercedes C250DT "BabyBenz" (1997)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang