Nybörjarfrågor ang ljudbygge i merca 190e.

TimR
13 maj 2014 · 84 Inlägg

Hej! Skaffade en 190e som jag satte i nya gas 4" koaxial i instrumentpanelen samt satte gas 6x9or i hatthyllan. Låter ju väldigt mycket bättre nu men mycket vill ha mer som ni vet.

Tänkte därför sätta högtalare i fram och bakdörrar. Ska jag köra på koaxialer där också? Har ett par nya 4" liggandes, ska jag sätta dom i bak och skaffa större och sätta i framdörrarna?

Förstår att jag måste ha ett slutsteg också, 4 kanals? Vilka högtalare driver jag med slutsteget? Och vilka med stereon?

Har många frågetecken i huvudet!

mb_pucken
13 maj 2014 · 5 088 Inlägg

Jag skulle inte använda högtalare med inbyggd diskant i dörrarna också. Vist de kommer låta mer men ljudbilden blir väldigt konstig.
Jag skulle hellre köpa ett par middbasar och sätta i dörrarna men det kräver en stereo eller slutsteg med ordentlig möjlighet att dela frekvenser osv.
Därför hade jag köpt ett bra kittsystem med lösa diskanter och satt diskanten i instrumentpanelen istället för din nuvarande högtalare och middbasen i dörren.
Men börja med att skaffa ett slutsteg att driva dina nuvarande högtalare med så bör det bli skillnad i både tryck och kvalitet smile

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Mercedes C250DT "BabyBenz" (1997)
TimR
13 maj 2014 · 84 Inlägg

Ja om jag kan förbättra ljudet ytterligare genom att bara skaffa ett slutsteg så gör jag det!  Så slipper jag ta sönder dörrsidorna.

Tack för tipset.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang