Volvo V70 GLT 99 blinkande batterilampa

amazunk
24 juli 2014 · 306 Inlägg

Hej

Tänkte höra om någon här har samma problem som jag har med min bil.

När jag gasar med bilen så tänds ladd lampan dvs batterilampan och sedan försvinner den när varvtalet går under ca 2k igen. Det uppkommer efter dryg 3.5k och uppåt. Lampan blinkar från och till efter triggning som om något går tungt. Ibland när lampan har tänds så slås kupefläkten av och startar upp igen efter ca 5sek. Ibland låter det som att generatorn går tungt och det kan gnisla till på remmen.

Är det någon som har eller har haft liknande problem hör gärna av er. Hittar inte riktigt vad felet kan vara. Generatorn verkar ju ladda fast något verkar göra att den går tungt.

//Magnus

Drönirettab
24 juli 2014 · 21 761 Inlägg

Mät med multimeter vilken spänning det är på batteriet med motorn på tomgång, varva sedan upp långsamt och se om spänningen sjunker tydligt i samband med att batterilampan tänds/blinkar.

Kolla upp kablarna vid generatorn så att ingen sitter löst eller riskerar att kortsluta mot någonting, kolla även upp att drivremmen är bra spänd och att eventuell spännrulle rullar utan att kärva. smile

Xuri One Man Clan
24 juli 2014 · 4 287 Inlägg

kolen börjar väl bli slut å ger dålig kontakt på lite varvtal, är ju bara å mäta med multimetern direkt på generatorn å varva lite, laddar den inte över 14V då så är ju något fel med kolen i generatorn... börja med de

Volvo v70 D5 "Ocean race" (2006)
Volvo s40 (2001)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang