Bilstereo och bilhögtalare utan slutsteg i husvagn.

Sketnajevlavolvo
2 september 2014 · 7 Inlägg

Hej.
Jag har köpt en Pioneer MVH-X560BT http://www.pioneer.eu/se/products/25/12 … /page.html och
högtalarna JBL Harman 180 W http://www.conrad.se/2-v%E4gs-Inbyggnad … ;pi=374331

Jag ska sätta in dessa två i min husvagn och har inte tänkt spela så högt så jag vill inte ha nåt slutsteg.
Jag har kopplat lite med bilstereos i bilar förr så jag har liiiite koll bara, men tänkte bara kolla med er experter först.

Är det bara att klippa bilstereons snabbkontakt, skarva ihop och dra + och - till bilbatteriet, ständig ström till +, framhögtalarnas kablar till högtalarna. Resten av kablarna då?


Hur gör man med antennen? Koppla ihop stereon bil husvagnens digitalantenn?

Drönirettab
2 september 2014 · 21 761 Inlägg

Om det bara är att koppla in husvagnens antennkabel till stereon vet jag inte, du får kolla om kontakterna passar ihop med varandra.

De där högtalarna har tydligen en impedans på 3 Ohm och bilstereon är som de flesta andra specad till minimum 4 Ohms impedans, men det funkar nog ändå så länge man inte spelar på högsta volym och att stereon får bra kylning.

Om du inte behöver fler funktioner än att helt enkelt kunna spela radio/CD/AUX så borde det gå bra att kapa stereons kablage och bara koppla in just de kablar som du beskriver. Använd minst 2,5 mm2 kablar om de blir ett par meter långa, även fast stereon inte ger ut speciellt hög effekt så gäller det att ha stabil försörjning.

Sätt säkring på pluskabeln högst 30 cm från batteriet, välj gärna 15 A storlek. smile

Sketnajevlavolvo
3 september 2014 · 7 Inlägg

Vad händer om man spelar för högt om det är för lite Ohm på högtalarna?

Undrar om det finns nån antennkabel som man kan koppla in i bilstereon och koppla in i en vanlig antennförstärkare som den här: http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bil … -db-p30114

Drönirettab
3 september 2014 · 21 761 Inlägg

Det som kan hända om man spelar högt med för låg impedans är att stereon blir väldigt varm och eventuellt överbelastas. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang