Fästet till kopplingsvajern sprack Golf 3 -95

hobbyskruvare
23 maj 2015 · 2 Inlägg

Hej,

Jag har stött på ett problem med min Golf. Det är en Golf 3 -95 motorkod ADZ, när jag skulle bromsa in och trampade ur kopplingen hörde jag och kände att något knäppte till och kopplingspedalen fjädrade inte tillbaka utan fastnade i botten. Det visar sig att vajern släppte från "transmissionsarmen" i motorrummet, det fäste som håller fast vajern i armen hade spruckit.
Jag är inte så insatt i att meka, men detta känns relativt simpelt att åtgärda, jag tänkte att man kör in en domkraft under själva "transmissionsarmen" för att höja den och sedan fästa kopplingsvajern på nytt. Vilket jag hoppas går att lösa på det sättet?

Liknande spricka skedde för mig:
http://www.volkswagengolf.se/album_pic.php?pic_id=28048

Mitt problem just nu är att jag inte kan hitta någonstans var man kan köpa en monteringssats, alltså ovan fäste, för att kunna fästa vajern igen i "transmissionsarmen". Är det någon här som vet var man kan köpa ett sådant fäste? Vad jag förstått efter allt googlande så har exempelvis Mekonomen endast vajern och inte ovan fäst-bricka. Jag tycker mig heller inte hitta något när jag sökt på skruvat eller bildelaronline etc.

Sen är det ju en automatiskt justerande koppling, så vitt jag förstått. Finns det några problem med detta eftersom att fästet släppte och vajern fick löpa fritt? Vajern matar fortfarande fram och tillbaka om drar kopplingspedalen upp och ned.

Tack på förhand!

DiwraZ Konnässör/TaxiChaufför
24 maj 2015 · 3 730 Inlägg

Din närmaste VAG-handlare kan hjälpa dig

Avundsjuka blickar är det bästa jag vet...
...och självgodhet är en Dygd!!
hobbyskruvare
25 maj 2015 · 2 Inlägg

Tack för svar! Fick fatt i dom idag och de hade delarna, nu blir nästa problem att försöka nollställa den automatiskt justerande kopplingen smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang