Centrallås funkar inte, död passagerardörr

firrefisken
2 augusti 2015 · 108 Inlägg

Hej, fick nydligen tbx min bil från service där verksaden ska ha tätat om dörrarna på passagerarsidan och lagat elhissen till passagerardörren fram. När jag kört hem bilen upptäcker jag att elhissen på passagerardörren fram inte funkar ändå samt att bilens centrallås är ur funktion. Ska förklara så gott jag kan.

När jag trycker på låsknappen på min nyckel (eller låsknappen i förardörren) så låses bara förardörren. När jag trycker ner låspinnen på bakdörren på förarsidan och sedan trycker på låsknappen på nyckeln (eller låsknappen i förardörren) så låses bagagedörren, och bakdörren på passagerarsidan.

Passagerardörren fram är helt död, elhissen funkar inte, aktivering av innerbelysning när man öppnar dörren funkar inte och lysdioden i elhissknappen lyser inte. Trots detta har jag mätt med multimeter på både elhisskontakten och brytaren till elhissen och konstaterat att båda får 12V. Kollat i säkringsboxen där alla säkringar är intakta.

Vad har jag åkt på för fel? Sökt en massa på internet men blir inte klokare av det då ingen tycks ha samma problem som jag.

Vad jag har för bil står i min signatur.

Extremt tacksam för svar! Tack!

MVH Niklas.
Seat Leon Stella 16V 1,6L 02.
xXSammy
2 augusti 2015 · 6 571 Inlägg

Om du nyss varit inne på verkstad och de tätat om dörrsidan så har det förmodligen glömt en kontakt bara.
Prata med verkstaden igen

De/Dem
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang