Peugot 206, 02:a - varnar för öppen dörr på displayen (dörr stängd) samt möjligtvis hjullagerproblem

pegaman
1 september 2015 · 9 Inlägg

Hej!

Har precis skaffat min första bil. Är 30 bast så det var ju på tiden. Blev en begagnad men välskött Peugot 206:a (2002) med låga mil. Tänker försöka lära mig så mycket jag kan själv kring hur man gör enklare reparationer och liknande. Är i övrigt ganska ohändig.

I alla fall. Displayen varnar för att en bakdörr är öppen fast den är stängd. De flesta guider på nätet är rätt värdelösa och ger mig inte mycket att gå på. Någon med erfarenhet? Kan det vara glapp i någon kabel och måste interiören på dörren bort och jag letar mig fram eller går det att komma åt på annat sätt? Kan det vara någon mottagare som är smutsig och inte känner av dörren?

Sedan klonkar den lite när jag kör. Det är en gammal bil så det är helt lugnt, men jag har hört från fler än ett fåtal att det kan vara hjullagren som skall bytas (låter mest från vänster fram), är detta något jag kan slänga upp och fixa själv med rätt verktyg och en verkstad eller är det stört omöjligt för en lekman? Det kan ju absolut vara 10 andra grejer som ställer till lite problem också, men de flesta vänners spontana reaktion är att hänvisa till hjullagren. Det finns en tråd på garaget om samma grej, men den blev lite hoppig och var liksom inte tydlig från början till slut. Inga bilder wink Nä, men i alla fall. Någon nämnde att det behövs en verkstadspress. Är det så sjukt omöjligt att få loss det annars?

Tråden: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=282110

Har beställt en reparationsbok och väntar med spänning.

I övrigt en bra bil. Tar den till och från jobbet på 50 sträcker och den gör absolut det den ska.

Ha det gött och kul å stifta bekantskap med er!

Senast redigerat av pegaman (1 september 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang