Kompressor som läcker olja

lovebugstarsky
12 november 2015 · 10 Inlägg

Hej,

Lyckades baxa in en alldeles för stor kompressor i baksätet på en sedan. När jag sedan skulle påbörja arbetet med att få ut den blev jag tvungen att vrida på den för att undvika allt för mycket skada på inredningen, till slut stod den upp och ner med kolvmotorn mot sätet och tanken i luften.

Sagt och gjort, fick ut den och det var då jag märkte en oljepöl på baksätet och att det droppade olja från delen jag har ringat in. Troligast är väl att delen har skadats i.o.m att hela kompressorns vikt har legat på den i bilen. Vad är det för del, vart kan jag få tag i en ny och vad kan det kosta att laga?

http://oi64.tinypic.com/21opoiu.jpg

Tack och bock!

Swedenrockers Living life on two wheels.....
12 november 2015 · 835 Inlägg

Det inringade är väl luftfiltret för den inkommande luften.
Längst ner i vevhuset ska oljan vara som smörjer kompressorn och i mitten på vevhuset ser det ut som ett nivåglas.
Fyll på olja så att det ligger nånstans synligt i glaset.
Dra runt kompressorn för hand i början så att det inte ligger kvar så mycket olja i cylindertoppen när du ska starta den.

Garaget.org
Ditt dagcenter på nätet.
Audi A1 (2014)
Tum
12 november 2015 · 27 Inlägg

Filtret kan du förmodligen tvätta rent om det är dyngfullt med olja, brukar bara vara Metalltrassel i dem. så lägg den i diesel eller ngt, å blås ren den sedan

lovebugstarsky
12 november 2015 · 10 Inlägg

Vilken tur, trodde det var en del som hade gått sönder! Stort tack ska ni ha. Då måste oljan alltså ha runnit genom luftfiltret när kompressorn stod så konstigt till i bilen. Ska se till att göra rent det.

Det är rätt, det är ett nivåglas du ser där i mitten på vevhuset.

Nu har jag bara en fråga kvar, vad kan kompressorn heta? Eller är det som jag tror, ett hopplock av tank, kolvmotor och elmotor? Finns det någon bra reservdelssida till kompressorer?

http://oi63.tinypic.com/10xebo5.jpg

http://oi68.tinypic.com/e0rab.jpg
Elmotorn

http://oi64.tinypic.com/15fm8pi.jpg
Tanken

Tum
13 november 2015 · 27 Inlägg

Och innan du kör igång skulle jag plocka ur pluggen på gaveln å kika in. Har den stått länge kan det vara bra rostigt inuti tanken, och håll koll så att tryckreg fungerar så den inte pumpar för mycket.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang