Volvo 745 -90 går illa när den blivit varm

the-stig
13 februari 2016 · 5 Inlägg

Hej!

Jag har precis fyndat och hoppar kanske från hustaket till följd. Behövde akut en bil och tänkte en volvo kan väl inte fela.....jo just det.
Jag köpte en 745 -90 och fick veta att den "bubblar" när den blivit varm. Äh tänkte jag, jag fixar det när jag kommer hem men hon kom jag aldrig. När bilen är kall går den fint och jämt men börjar efter ett tag att dö vid gaspådrag, misständer, bluddrar och dör helt på gas. Jag höll lätt på gasen och bilen gick tills jag behövde ge lite mer gaspådrag, den dog och tände till och till slut fick jag stanna bilen.

Om jag vrider av tändningen och vrider på så vaknar bilen till i 2-3 sekunder vilket torde betyda att det är elektronik med i leken.

Tacksam för tips

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..
13 februari 2016 · 4 917 Inlägg

Jag hade börjat med det vanliga och billiga , alltså tändstift ,rätt modell såklart, kablar,kanske kondensatorn i fördelaren..
Hoppas du har sparat något av ovan i "bra att ha högen " och inte slängt det..
Jag brukar själv antingen ta av en kabel eller chansbyta ett stift i taget för att se om det blir någon skilllnad i motoregenskaperna..
Blir det ingen skillnad enl ovan så bör du ju ha hittat felet..

Senast redigerat av tommen1 (13 februari 2016)

Köp inte grisen i säcken bara..
Masken är odlarens bäste vän..
Dom rike dom kan, VI fattiga försöker..
jaka54
13 februari 2016 · 5 759 Inlägg

Hej!
Precis som ovan men också spruta startgas runt insug och slangar för at upptäcka eventuella läckage.
När motorn blir varm så utvidgar sig metallen...tydligen då motorn går dåligt. Tyder på en läcka någonstans eller något som inte tål värme, ex dålig tändspole.
Har du gnista när motorn är varm?

the-stig
14 februari 2016 · 5 Inlägg

Tack det var en mycket bra idé, jag ska köpa med mig spray och padding så får vi se om det löser sig på vägen.

volvoqq Lastbilsmekaniker
14 februari 2016 · 5 151 Inlägg

Är mäst troligt att det är tempgivaren till boxen som spöckar för dig så byt inget onödigt, som ändå inte har med felet att göra.

the-stig
14 februari 2016 · 5 Inlägg

Tack......jag får panik, jag har inget garage och det är söndag. Om jag kunde lista ut.
Igår sprayade jag allt jag kunde se i mörkret i hopp om ärna i en kontakt eller liknande. Idag kall åkte jag till närmsta mack och tankade för jag läste att lite bränsle kunde orsaka liknande saker......fast, nä det trodde jag ju inte ens själv. Jag drog i lite e85 också, tänkte kanske om det städar lite i systemet.

På väg tillbaka, halvvarm börjar bilaset igen och jag vrider av nyckeln, den går perfekt i 2 sekunder börjar sen bluddra och dö, vrider av och på och får göra så för att komma hem.

Okay, någon elektronik skickar felaktiga uppgifter och när jag vrider av nyckeln nollar jag systemet tills den får felaktiga uppgifter igen. Någon sensor spökar.

Min fråga.....går det att göra en bypass, en fuling, börja rycka prylar och felsöka mig fram till vad det kan vara. Felkoderna säger ju inte mycket för ett fel kan ju orsaka en miljon olika koder antar jag.
På 2:ans stift fick jag 121 och 113 och på 6:ans stift fick jag 143 igår. Tänkte väl nolla den men ska kolla det med tempgivaren nu.

Ja jag hoppas verkligen någon kan tipsa mig hur jag bara kan åka hem (50 mil) där jag kan ordna det här i ett garage för nu står jag i ett låga att jag får endera lämna bilen eller snabbt sälja den och köpa något annat.

/Andre

volvoqq Lastbilsmekaniker
14 februari 2016 · 5 151 Inlägg

Om du får tag på en givare till styrenheten så kan du sätta i kontakten och låta den ligga lös så kan du köra den sen kan gå lite fett men går

the-stig
14 februari 2016 · 5 Inlägg

tack.....en fråga: Givare till styrenheten. vilken givare menar du då?

volvoqq Lastbilsmekaniker
14 februari 2016 · 5 151 Inlägg

the-stig skrev:
tack.....en fråga: Givare till styrenheten. vilken givare menar du då?

Det sitter två givare på toppen på v-sidan under insuget. Den givaren som är längst bak är det som är till motorstyrningen det skall vara ett plåtspärr som skall tryckas in och sedan dra loss kontakten kan vara lite trångt men går.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang