VW Polo rycker ibland/ motorn lägger av under körning

Elvira75
20 februari 2017 · 1 Inlägg

En gammal Polo 95 års modell: i somras började problemen med att den under körning började rycka våldsamt, därefter bara la motorn av och tvärdog. Efter 1-2 timmar gick det att få igång den igen. Detta hände vid ett antal tillfällen, och varje gång under landsvägskörning. Rotor, fördelarlock, tändkablar, tändstift byttes och sedan upphörde problemet - tills nu 6 månader senare.

Nu har dock motorn dött tvärt under färd, utan föregående ryckningar (även dessa gånger under landsvägskörning). Vägrar sedan starta. Tog bort fördelarlocket och tittade på rotorn, där fanns som en "beläggning" och när den skrapats bort startade bilen klockrent. Men detta har nu inträffat 2-3 ggr på lika många veckor, och varje gång efter beskriven procedur med rotor och fördelarlock, så startar den klockrent, men såhär kan det inte fortsätta.

Vad är det som händer med bilen? Några tips och ideer om detta fel? Gammal bil = inte lönt att lägga ner stort arbete/ stora kostnader för då får den bli skrot istället. Men kanske finns nåt mer som är värt att byta så den kan rulla åtminstone lite till...

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang