Problem som kommer och går

skånefisken
15 januari 2007 · 99 Inlägg

Skulle köra hem från jobbet och svänger ut på påfarten och gasar på i trean. När ja kommer upp i en 80km/h ungefär känner jag en sort vibrering i bilen (läs framvagn, motor), nästan samma känsla som när motorn går på för lågt varv och inte orkar. Förskräckt släpper man av och kör hem och känner lite på bilen på vägen hem. KOmmer av motorvägen och garas upp från en 40km/h 80km/h och går hur bra som helst men precis vid 80km/h så kommer smama känsla igen. Kör hem och kolla efter nåt uppenbrt fel, hittar inget. Varvar motorn lite å tomgåg och låter hur fint sm helst. Ber farsan ta en tur för att känna va han känner. När han kommer tillbaka berättar han att han körde en bit och va upp i en 100km/h och kände inte ett smack.
Blir fan inte klok va det kan ha varit. Tänkt låta bilen vila tills imorrn eftermiddag å sen testa igen.
Vet inte var felet sitter om det är i framvagnen eller liknande eller motorn. När man kollar runt och varvar motorn, vickar på bilen så känns inget fel.

Nån som har någon aning för ja e helt lost!

John87 Stolt Volvoägare
15 januari 2007 · 4 913 Inlägg

Vi hade samma problem med en Volvo 850.

Det var en bussning på fjädern fram som va dålig, och började skaka som attan vid 80km/h. Vi vågade inte köra mer än så för att det inte skulle gå sönder helt.
Visade sig sen att den va helt slut, och skulle rasat vilken sekund som helst.

Kanske inte är riktigt samma problem som du när jag tänker efter.. Det känns ju om det är motorn eller fjädern/däcket som är problemet...

Pojkar kör turbo. Män kör V8.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang