Jorda steget rätt?

BlandadBenzin
13 april 2007 · 202 Inlägg

Tja

ja undrar vilken som är den högst tillåtna längden på kabeln som ska jorda steget? Har hört att det ska vara 50 cm typ men vad händer om man gör kabeln längre än så?

loudness
13 april 2007 · 4 554 Inlägg

längden spelar ingen roll se till att kabeln är lika tjock som den från batteriet, färst den lämpligast där de är bra och rejäl kontakt tex bälteshållaren, skarapa bort färg och gör plåtrent, lägg emellan lite kopparpasta för att motverka korrision samt att de inte försämrar kontakten

Grabber Dagdrömmare
13 april 2007 · 2 836 Inlägg

Eller om du har i närheten en jord knippa så kan du sätta dit den + k-pasta!

BMW 318dT "Blöjexpressen" (2011)
Drönirettab
13 april 2007 · 21 761 Inlägg

Meningen är att jordkabeln ska ha så nära 0 Ohm som möjligt i resistans ner till karossen. Nu går det förstås inte att få exakt 0 Ohm, men genom att ha en grov och inte så lång kabel så får man väldigt liten resistans.

Att helst inte ha längre än tex 50cm kabel eller liknande, underlättar alltså att få en bra och störningsfri montering av steget.

Herr_Talladega V.I.P
13 april 2007 · 286 Inlägg

Tänk även på att kabeln från minus på batteriet till karossen ska vara rätt dimensionerad - nåt de flesta inte tänker på. Helst grövre än plus kabeln du har till stereon eftersom bilen har övrig utrustning som drar ström.

BlandadBenzin
13 april 2007 · 202 Inlägg

Ok, joo sladden ja använder är rätt biffigt. Men den är över 2 m lång så jag måste kapa den. Men då inte över 50 cm helst då?
Vad händer om man inte sätter kabeln som man ska? Låter då basarna, typ spräckta?

Drönirettab
13 april 2007 · 21 761 Inlägg

Om stegets jordkabel inte har bra kontakt så får man oftast störningar i ljudet av olika slag.

Men det som dessutom kan hända är att istället för att strömmen går via den riktiga jorden så kan den gå via lågnivåkabelns minus, vilket gör att lågnivåminusens anslutning framme i stereon brinner av(brunnen signaljord). Då uppstår mycket störningar, bla generatorvin och diverse knäppningar när man byter låt på CD:n.

BlandadBenzin
14 april 2007 · 202 Inlägg

Jao, det låter om basen när man byter låtar eller när cdn laddar i början? Det låter som när en vanlig cd spelare laddar skivan men i basen! För när ja byter låt låter det men inte så mycket så att det blir störande. Kan det ha hänt att signaljorden brunnit?? Tycker ändå att platsen ja jordat på verkar vara bra. Dock använder ja mig av 2 m kabel så det kanske är det som jävlas?

bumpe Lastbilsmekaniker
14 april 2007 · 3 878 Inlägg

Vad har du för kabel och var har du jordat?

BlandadBenzin
14 april 2007 · 202 Inlägg

Kabeln vet jag inte vad det är för någon men den är köpt på brl lika tjock som sladden som går till batteriet. Jordat har ja gjort på bagage "hållaren"

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang