Streckkodens Ascona B - Projektet avslutat.

Streckkoden
8 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Kimpan_90: Jo det börjar ta sej..  smile Jo det hoppas jag den kommer göra. Vet inte om det kommer bli något slut på den här tråden.. smile Tanken är att det ska bli lite tyskstuk på bilen till någon sommar..

Phaetoon: Bilder kommer senare, blir nog ett besök ute hos mor ikväll men sen så ska jag ut och ta lite bilder..

Streckkoden
8 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Lite bilder från kvällens äventyr.

Hade glömt bort hur kul det är att skrapa gamla packningsrester.. smile Fick skrapa lite till vattenpumpen och till tråget. Men nu så sitter nya vattenpumpen på plats, likaså tråget. När jag ändå höll på så åkte Defa blockvärmaren och oljetrycksgivaren dit med. Det satt någon Calix värmare på blocket, men jag har all kabel och lite annat till Defa så det blev det att byta kroppen. Plockade med mej en påse med lite smågrejer som ska få sej en omgång i blästern med. Det blir imorrn det. Men nu lite bilder.

Nya pumpen.
http://i19.tinypic.com/82jonko.jpg

Pumpen monterad.
http://i10.tinypic.com/86fbk7r.jpg

Bottendelen renskrapad.
http://i14.tinypic.com/6xrcbrk.jpg

Tråget monterat.
http://i10.tinypic.com/8a58npl.jpg

Grenröret monterat.
http://i12.tinypic.com/6xgsyet.jpg

Nyinoljat plenum och grenrör. Hade inte dragit ventilkåpan innan jag vände på motorn.
http://i2.tinypic.com/6kzw4e9.jpg
http://i18.tinypic.com/6kpu3jq.jpg

Mera bilder kommer imorrn, när jag blästrat lite mera delar.

MixiL MadLamb Racing
9 januari 2008 · 210 Inlägg

looking good!

Streckkoden
9 januari 2008 · 2 655 Inlägg

MixiL: Tackar.. Det börjar närma sej nu, inte så mycket kvar att göra innan motorn är redo för att hitta hem under huven igen.. Kommer lite bilder senare ikväll.

JonJen
9 januari 2008 · 74 Inlägg

du vet lika väl som jag att detta inte kommer sluta som vinter bil;)

Chevrolet bel air "sommarbilen" (1964)
Streckkoden
9 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Jorå NÄSTA års vinterbil.. smile

Nej men det är lättare att se över bilen, motorn är det ju nu när den är lös. Det är svårt att låta bli att inte vara seriös.. smile

RallyHenrik85 Lång & Smal!
9 januari 2008 · 462 Inlägg

Hur går det? Jag har inte fått igång min motor än sad verkar bara vilja gå på nyckeln, men när ja släpper så dör den.. Mysko..

//Henrik Johansson
Streckkoden
10 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Jag borde bli klar med motorn ikväll. Men det dröjer nog fram till nästa helg innan jag kan förena motorn med karossen.. Ikväll så ska generator och lite annat smått skruvas fast. Har lite bilder från igår ligger hemma, blir väl några till under kvällen..
Det låter ju inte kul att han inte vill gå ordentligt.. Får hoppas att det löser sej smidigt.

Streckkoden
10 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Det blev bara "halvtid" ikväll.. Spar lite på krafterna inför helgen. Det jag hann med idag var att montera fästena till generatorn, lägga på ventilkåpspackningen, testa 2 olika generatorer för att se vem som passade bäst och byta lite slangar till fuelrailen.

Har kört fast lite lätt med insug och grenröret, bultarna som ska sitta där är M9 bultar.. Blir lite halvkul att få tag på sånna..

Det blev silverfärgade fästen.
http://i5.tinypic.com/8gfr243.jpg

Lackade vevaxelremskivan med.
http://i14.tinypic.com/72k6zip.jpg

Nya 90A Bosch generatorn, måste slå in 2st bussningar i gaveln, det är M8 bult på motorn och M10 hål på generatorn. Men sånna bussningar har vi ligger på hyllan på firman som tur är.
http://i1.tinypic.com/86odu0n.jpg

Flera millimeter tillgodo.. smile
http://i15.tinypic.com/6u5vk1k.jpg

Lite nya slangar och slangklammor. Har bara bitarna till spridarna kvar att byta, men det hade jag inte tålamod till idag.
http://i13.tinypic.com/86onac3.jpg

Vet att jag borde lacka spjällhuset men jag har inte vågat skruva isär det än.
http://i10.tinypic.com/6y5ngux.jpg

Imorrn så blir det en helkväll med div. kopplingsscheman för att försöka styra upp var alla kablar ska ta vägen under huven.

Gjerdingen Lackerare/Bilrecondare
10 januari 2008 · 4 190 Inlägg

Går frammåt som vanligt och snart går nog pärlan smile
Kommer bli fint under motorn wink
mvh kimpa

Streckkoden
11 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Äntligen kom mina tyskakunskaper till hands, läste faktiskt tyska steg 7 på gymnasiet, då fick jag det sagt med.. smile Men det var 2 år sen jag tog studenten och sen dess har jag knappt använt tyskan. Men nyss så kom den till nytta. Hittade på en tysk sida som hade komplett elschema till insprutningen på motorn. Så nu har jag morgondagen räddad. Är lite osäkert på om jag kan få in bilen i garaget under nästa helg men det lär visa sej. Oavsett så kommer jag börja lite lätt att förbereda all kabeldragning så långt jag kan utan att ha karossen till hands.

Sen så har jag nog fått tag på M9 bultar till plenum/grenrör med. Det blir ett besök ute hos "Olsson" imorrn, min räddare i nöden ett par gånger.
Bussningen till generatorn som jag hade tänkt använda var för stor, så det blir till att modifiera originalbitarna istället.

Kimpan_90: Tackar, ska försöka göra lite framsteg varje dag. Jo det blir lite roligare att skruva när det är rent och fint under huven, men när det är rent och snyggt under huven så är det "bara" utsidan kvar.. smile

Micr0 MadLamb Racing
12 januari 2008 · 372 Inlägg

det där blir bra d ju... inte långt kvar nu...

"De är polerat!"
Streckkoden
12 januari 2008 · 2 655 Inlägg

MicrO: Jo det börjar ta sej. Kommer nog bli lite stillestånd ett tag, beror på när jag kan komma in med bilen i garaget och svetsa och ha oss.. men jag ska försöka hålla takten uppe.

Fick ett ryck idag och tog Rekorden in till firman för att byta till plåtfälgar, det är riktigt kul och se hur folk inte kan låta bli och stirra när jag kommer i Rekorden.. smile Klurar på om jag inte kan få i en Corbeau stol på förarsidan med bälte, då törs jag ju åka med den när/om snön kommer.. Har lessnat totalt på Corollan nu..

Gjerdingen Lackerare/Bilrecondare
12 januari 2008 · 4 190 Inlägg

Skönt me lite medvind och att du pluggade i skolan wink hehe
Nu äre bara lite små fix och rostlagning kvar snart då tongue


Kan tänka mig blickarna du fick idag wink hehe tongue
Jo snön lär ju komma på riktigt någon dag.. lessnat på balsken och bara kallt väder utan snö..
Lycka till nu me elschemat och hoppas allt flyter på bra smile
mvh kimpa

Streckkoden
12 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Nej inte riktigt bara rost. Har en del eljobb att göra. Fick med en GTE instrumentgrupp, med varvräknare och lite andra mätare i som ska monteras sen så är inte torkarmotorn och lite annat smått inkopplat.. Det är smådetaljer som har en tendens att ta lite tid.
Jo blickarna har jag saknat, speciellt när man kommer med kromfälgar i Januari.. smile

Elschemat blir morgondagens äventyr, ska ut på studiebesök till mor ikväll, var tydligen för längesen man var ut och hälsade på (måste visst hälsa på mer än 2 gånger/år..)

Micr0 MadLamb Racing
12 januari 2008 · 372 Inlägg

kanske bäst att göra de...smile

"De är polerat!"
Streckkoden
13 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Jo det brukar vara lugnast det.. smile

Dagens uppgifter blir att modifiera hydrualröret jag fick igår, kommer bli nya bussningar till generatorn. Det sitter M8 bult till original generatorn och på nya generatorn var det M10 hål. Som tur är så var hydrualröret 10mm utvändigt, nästan 8mm invändigt..

Det lär dyka upp lite bilder på mitt pysslande med elen lite senare under dagen..

Streckkoden
14 januari 2008 · 2 655 Inlägg

Igår så blev det en stund framför svarven, under tiden som klarlacken på ventilkåpan torkade. Som jag skrev i tidigare inlägg så var det 10mm hydrualrör som fick sej en omgång i svarven. Gjorde en liten snabbtest på jobbet innan jag åkte hem och de verkar som de passar med.. smile Bilder kommer lite senare ikväll.
Sen så blev det ett studiebesök hos min "hovleverantör" mr: Olsson. Det blev en liten pratstund och efter lite letande så hittade vi på de M9 bultarna som jag saknade.
Hade tänkt att börja gräva lite med elen på motorn igår men lusten var borta..
Blir en stunds skruvande ikväll iaf.
Återkommer med bilder ikväll.

elmer
14 januari 2008 · 325 Inlägg

känns lite som att det blir utställnings bil och turbo konvert av dethär snart! lol
nämen, härligt att du är så seriös med ditt bygge fasst det "bara" skall bli vinterbil av det wink lär ju hålla en bra stund också då du rustar upp den såhär pass!smile

m.v.h elmer

Nissan X-Trail "SUV" (2005)
Streckkoden
14 januari 2008 · 2 655 Inlägg

elmer: Risken finns.. Bilen kommer gå som bruksbil, men främst på vintern. Tanken är att Rekorden ska rulla lite oftare till sommaren. Det här bygget spårade ur väldigt tidigt.. Men sen så vill jag inte bli stående pga en taskig slang eller liknande på ett bra tag..

Jo det tar längre tid än man tror att pussla ihop allt..
Ska käka lite sen så blir det en stund i garaget igen för att börja med elen..

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang