Protestaktion mot höjda bränsleskatter?

Hamilton
1 mars 2008 · 8 873 Inlägg

engolf skrev:
Är det folk här som vill blockera vägar nu på måndag?

Nej

Fotograf på tierpidag.se
engolf
1 mars 2008 · 3 235 Inlägg

Då kommer andra att blockera de.

Tack ändå för svaret.

Confidence
1 mars 2008 · 62 Inlägg

engolf skrev:

Confidence skrev:
Protester mot bränsleskatten är betydelselösa när Peak Oil är här. Oljepriset kan fördubblas i år och tiodubblas inom några år. Tyvärr är nöjesåkandets epok förbi. sad

Tom oljebolagen har nu börjat erkänna den kommande oljekrashen. Det är dags att bita i det sura äpplet och acceptera problemet. Det är omöjligt att stoppa oljekrashen om vi inte sammarbetar över hela världen.

Tyvärr har hela det moderna samhället behandlat oljan som en oändlig resurs. Eftersom den inte är det så borde priset redan idag vara flera gånger högre än vad det är. Då hade också biltillverkarna fått större press på sig att tillverka effektivare motorer.

Lite OT: Vad är era åsikter om peak oil?

Är det inte för sent att tänka på detta nu?!

Politikerna och bil/oljeindustrien borde ha agerat för länge sedan.
Att låta bilen stå är ju inget alternativ för de flesta i dagens samhälle.
Elbil?... Den har ju motarbetats av oljeindustrien och utvecklingen har legat stilla de senaste 100 åren.

Ska vi vanliga bilister behöva drabbas av detta?

Nja, skeptisk.

Är det folk här som vill blockera vägar nu på måndag?

Jag tycker även vanliga medborgare bär ett ansvar. En bra demokrati har kunniga och upplysta medborgare. Och det kanske är sent att tänka på det nu men bättre sent än aldrig.

Vanliga bilister kommer att drabbas varesig du vill det eller inte. Hela den moderna livsstilen kommer att ta sig en törn.

pimpad740
2 mars 2008 · 812 Inlägg

vart ska vi blokera då?

man lever bara en gång..
Volvo 762 T5R "2dr Widebody" (1985)
hummer89
2 mars 2008 · 442 Inlägg

zovix skrev:
Jag skulle vara på för en sådan protest aktion. Vi måste vis vårt missnöje med skatterna.

Vad sägs om att blokera t.ex. essingeleden i stockholm (E4/E20) med säg en 100-200bilar och bara släppa igenom utryckningsfordon med tända blåljus under 1 dag.

Samtidigt spärrar man t.ex. centralbron och ulvsundaleden.

Tipset är att börja kl 4 på morgonen och avsluta vid ca kl 19 så får alla pendlare smaka på vår vrede vilket innebär att många företag runt stockholm kommer märka av vår aktion.

Mvh Magnus

faan de är ju perfa! För sen när poliserna kmr kan man ju bara säga att vi inte har råd att åka längre så dom får skylla sig själva!

hummer89
2 mars 2008 · 442 Inlägg

tkd_rille skrev:

_Spawned_ skrev:
Mitt tips är, istället för att spärra vägar ordagrant. Gör så här, organisera några bilar som kör runt runt i en rondell nånstans vid lämplig tidpunkt, det är inte olagligt mig veteligen att köra runt i en rondell, finns inga max varv. så om alla kör runt där, så kommer ju ingen in i rondellen, vilket skapar samma effekt som av att spärra av en väg. Om nog många är med på det, och det kanske ger mest effekt i stockholms området, där alla puckon sitter. så kanske det ger effekt ?

3 varv sen måste du ut ur rondellen smile lärde man ju sig i körskolan.  sen är de max 3  rundor runt samma kvarter sen får du vända håll.

jävla mkt det lär kosta att köra runtrunt... stå still ist.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang