Dumpventil till audi A4 1,8T årsmodell 99

Turbo-Mannen
3 april 2008 · 39 Inlägg

Hej! Har någon lite bra info, Tipps med mer om hur man enklast monterar en dumpventil i en a4 1,8T ??? Tänkte köpa en bra. Ska den vara helt åter slutande och så vidare?

Tack på förhand! smile

/Kalle

=) Bmw and Audi The Best Cars In The World =)
Audi A4 1.8T quattro "S-Line" (2007)
axelj Assumption is the mother of all fuck ups!
3 april 2008 · 764 Inlägg

du bör sätta på en återcirkulerande dump - för att undvika jobbiga värden i styrsystemet.. antar att du är ute efter ljudet, vilket inte kommer bli lika utmärkande då, men på med ett öppet luftfilter så låter det fint  ändå..

Montering är inte särskilt svårt, finns adapters att köpa bl. a. på xtremt.se.. dumpen ska sitta så nära spjäll som möjligt, med en tryckslang (måste tas efter spjäll för att undvika konstiga tryckspikar..), till toppen.. återcirikulationen leder du sedan in någonstans mellan lmm och turbo..

mvh

larrenilsson
3 april 2008 · 61 Inlägg

Vill bara varna dig,, Det är inte så jätte snyggt med dump ventil i en bil som inte går nå vidare trimma den så du åtmiståne har över 200 kusar under huvet,, var en som hade en dump i en a4 1.8 och det pysste och puffa i den där dumpen i tid och otid den kommer in på så låga varvtal så det låter hel dumt... men men din bil...

Senast redigerat av larrenilsson (3 april 2008)

Pikey
3 april 2008 · 2 283 Inlägg

Kop oppetfilter, gjorde jag fron BSR och det dumpar tillreckligt mycke och gott.

R.I.P. Michael Jackson!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang