Subary Trendy 4wd projekt

Yokto
6 april 2008 · 31 Inlägg

Jag tyckte det var dåligt om trendy projekt här och i sverige för över huvutaget så lägger opp mitt lilla projekt.

en liten bakgrund: skulle ha en rolig vinterbil som är lite nyare än min förra vw 1303 som förövrigt är sjukt rolig på vintern dock immar den igen och är almänt opraktisk. stog mellan subaru trendy och rwd starlet, då jag var nyfiken på att prova 4wd så blidde det en trendy.

Trendy -87

http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/Subaru%20Trendy/DSC01320.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/Subaru%20Trendy/DSC01319.jpg

denna trendyn gick dock sönder en bränsle ledning som sitter fast på tanken gick av. hittade då en trendy på blocket billigt tänkte lättare att byta tank än att ta ner o löda ihop den gammla åkte o köpte den som reservdels bil, o den var finare i chassit än den jag har förutom allt löst som dörrar, framskärmar, skuff o motorhuv. så skall flytta över allt från den gammla till den nya, och lacka om den.

nya trendyn -88 som jag skall använda:

http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/Subaru%20Trendy/DSC01318.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/Subaru%20Trendy/DSC01317.jpg

Hade även tänkt mig något sorts motor swap för att få ut lite mer power, men då det sitter en 3 cylindrig liten motor där och platsen är väldigt liten, så kommer inget att få plats utan att lägga ner för mycket jobb, så nu går jag i turbo tankar ist.

Lägg gärna till era funderingar och ideer på bygget.

Målet med denna bil är att ha så kul som möjligt på vintern med den, och då jag har en crx vt som behöver kärlek så kommer detta projekt att gå sakta men säkert fram till nästa vinter ^^.

Norde fotointresserad
6 april 2008 · 2 307 Inlägg

lycka till med projektet.. lacka om såg jag att du skrev, vad för färg?

Själv tycker jag mörkblåaktigt (åt imprezahållet) och sen massa subarudekaler och få rallystuk på den skulle vara fränt =P

Yokto
6 april 2008 · 31 Inlägg

Tackar big_smile

jag har inte bestämt mig hur den skall se ut än, så ideer är välkommna, och jag gillar din ide.

enra blir det subary gl ala canonball run stuk.
eller som du säger imbreza blå ala wrc wannabe

http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/19778164un3.jpg

insanebrains
6 april 2008 · 160 Inlägg

he he har haft/har nån subaru ,men hade en trendy med variomat ... den hade nästan lika dålig vinter värme som din 1303:a..  hade skoteroverall på mig jämt...bytte ut termostaten och kanske hjälpte  det något? men inte myket.....!  har en leone 1.8L TURBO  motor ståendes på 136HKR MED DATABOX ..men kanske lite stort med boxern i din bil..ha ha mvh mats

Ford Falcon Futura Sprint "Rally Falcon" (1965)
Volkswagen 1303s "1303rs" (1973)
eilert
6 april 2008 · 235 Inlägg

om jag inte är ute och cyklar nu så är jag nästan 100 på att trendyn delar motor med daihatsu charade... så en charade turbo-motor skulle ju sitta som en smäck kanske  smile

Yokto
6 april 2008 · 31 Inlägg

har kört denna bil i upp till -10 och har haft bra värme viktigast för mig är inte själva värmen i bilen utan att det inte immar igen, o bubblan som knappt har någon fläkt till rutorna då det läcker ut påvägen dit ^^. så immade det något rejält och när det immade frös det fast på rutan så det går inte bara att gnugga bort man får köra med nervevade rutor haha tongue, ett tips är att sätta för kylaren med en bit kartong eller något ifall det blir för kallt i bilen på vintern, ett gammalt trick.

haha, skulle svara mysigt att ha en sådan motor i och få lite vrid med gämnfört mot mina 1.2 liters 3 cyl. men frågan är om det skulle gå i utan att behöva bygga om hela bilen, vill ha mer kraft utan för mycket modifikationer och jobb.

skulle vara roligt om någon visste vad som passar på växellådan utan att behöva tilverka adapers

Yokto
6 april 2008 · 31 Inlägg

jaha, det skulle vara kul, men caharade motorn ligger på samma hp som trendy motorn har jag för mig. men om man tar turbo paketet osv från charade och sätter på trendy motorn borde man ju kunna skrämma upp den lite, siktar inte på någon monster effekt skall hålla o så, men skulle vara kul att få opp den i runt 100 hk iaf. 67 original har jag för mig, väger runt 800kilo.

skall kika in lite närmare på charadeen, tack för upplysningen. smile

Yokto
29 oktober 2008 · 31 Inlägg

Då var bilen klar, blev inte som jag tänkt mig men pengarna är slut och har inte tid att göra något mer men här kommer en bild om hur bilen blev att se ut, bilen kommer dock att säljas pga jag har blivit jobblös och behöver pengar. sad så kommer sälja den med en tår i ögat, då den fungerade riktigt bra och är riktigt kul att köra.

http://i304.photobucket.com/albums/nn177/marcushamann/Subaru%20Trendy/Trendyfirsthdr.jpg

KHRacing
29 oktober 2008 ·

Yokto skrev:
Tackar big_smile

jag har inte bestämt mig hur den skall se ut än, så ideer är välkommna, och jag gillar din ide.

enra blir det subary gl ala canonball run stuk.
eller som du säger imbreza blå ala wrc wannabe

http://i304.photobucket.com/albums/nn17 … 164un3.jpg

den karossen såldes bara i Sverige som rallybil 1983 :-)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang