Få ner motorljud och bättre avgasvärde med extra dämpare + katt

Snagge
10 september 2009 · 170 Inlägg

Har precis köpt en supra singel turbo med 620 hk men den låter för mkt och har ingen katt så tänkte köpa en mellan dämpare för att dra ner ljudet och en katt för att få bättre avgasvärde vid besiktningen.
Vilken katt rekomenderas till att få bättre värde vid besiktningen för kan tänkta mig att det blir svårt med denna trimmade motor.

Bromölla
Projektråd till supran: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=167349
Dansken-
10 september 2009 · 950 Inlägg

Om spridarna är jättestora, så den inte går lambda 1 runt tomgång, då kommer inte katten göra större nytta för emissionerna, men det går ju att kolla.

200-sxish
11 september 2009 · 106 Inlägg

Knappast en avancerad fråga, men ja e nästan rätt humör idag!
häng dit valfri katt biltema eller whatever, då stryper den med den enda uppgiften kattan har i ditt sammanhang är att funka några timmar varje år! köp en NY katt av orginalsnitt ingen metallisk sportkatt eller sånt annat junk som man lurar turbokåta fjortisar med utan en keramisk med en diameter på typ 2-2,5" sen bygger du ett nytt system i typ 2,5" eller mindre med 2 eller fler ljuddämpare!

nu har du fått ner din ljudnivå till lagligt, å påbörjat emissionskraven!

Misstänker att de sitter nån form av mappningsbart styrsystem på din japs, åk till första bästa verkstad å fråga snällt om dom lånar ut sin avgasmätare en stund mot lämplig betalning i kanelbullar eller dylikt! mappa nu in din motor mot lambda 1 på tomgång, men passa så inte värdena sticker iväg på förhöjd tomgång, ALLA värdena måste stämma på förhöjd tomgång nämligen!

sen kan man ju även diskutera om hur snäll besiktningsgubben hade tänkt å vara å om han skall släppa igenom en bil me en turbo i lastbilssize eller inte, men de e ett annat problem!

Ja e som Alfons Åberg: SKA BARA!
Volvo 945 Turbo "Chevy 350 vs. holset Hx60" (1995)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang