Golf 4 Krängningshämmare.

KenKen
8 maj 2010 · 60 Inlägg

Tjena! ja undrar om någon vet hur främre krängningshämmaren sitter fast på en golf 4? hur mycke behöver man skruva löst innan man har staget borta?

Tacksam för svar!

nyman_666
11 maj 2010 · 130 Inlägg

2 bultar på vardera sida så hundbenen släpper från hämmaren och från bärarmarna, sen finns de 2 bultar vid mitten av hämmaren som spänner fast den i framvagnen med med 2 bussningar imellan. Sen måste du släppa på 4 stora bultar i bakre delen av bakvagnen så hela bakvagnen släpps ner om ja minns rätt och så kanske man hamna släppa på någon bult vid styrservon som ligger utanpå framvagnen. Lite krångligt att få ut hämmaren därifrån sen för de är aningen trångt men de går. Låter mera invecklat än va de är. Om man har tillgång till billyft och möjligtvis en växellådslyft att hålla uppe framvagnen med så underlättar det. E inte säker på om man behöv ha nåt att hålla uppe framvagnen med men så gjorde jag iag smile

If it ain't broke, fix it 'til it is!
nyman_666
11 maj 2010 · 130 Inlägg

http://www.autotech.com/instructions/i4251525.pdf

Här är några bilder på bara hur man lossar bussningarna.. -->

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?988261

Kom just på också att de kan vara bra att köpa ett par nya bultar som bussningarna var fast med kring mitten av hämmaren om du skaffar polyurethan bussningar. Mina var iaf så in i helvetes styva att ja inte fick grepp med bultarna i gängorna så ja kunde spänna. Bultarna ja har nu e ca 5mm längre.

If it ain't broke, fix it 'til it is!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang