Bromsljusen fungerar inte

Albers
27 september 2010 · 18 Inlägg

Hej Har problemmed min BMW M3 -96 Bromsljusen funkar inte. Och det står bara brake light failure i färd datorn, när man trycker på bromspedalen. Har provat att byta bromljuskontakt, alla lamporna, provat med andra bakljus men inget hjälpte. Och sen drar den ström, tömmer batteriet på ett par dygn. Det hela började efter att jag tog ut den efter vintern, blir galen har inte kunnat köra på hela sommaren. Någon som vet vad det kan vara för fel??

Albers
29 september 2010 · 18 Inlägg

Ingen som har något förslag?

Kavli Motborgare
30 september 2010 · 1 099 Inlägg

Har du mätt att det kommer spänning fram till bromsljuskontakten?

-- K

Albers
30 september 2010 · 18 Inlägg

Nej det har jag faktiskt inte gjort. skall det ligga ström över två av stiften lr?

Kavli Motborgare
30 september 2010 · 1 099 Inlägg

Det kommer spänning från säkringen på ett av stiften. Sen matas det vidare till bromsljusen när du trycker ner pedalen på det andra stiftet.

På ett av stiften skall du då ha 12V och den andra skall mäta jord, om lamporna sitter i och pedalen inte är nertryckt. Sen borde det mäta några ohm mellan den kontakten som mäter 0V och karossen. Tar du ur lamporna, bör resistansen ligga ganska nära oändligt.

-- K

Albers
30 september 2010 · 18 Inlägg

Tack så mycket för tipset, skall prova det imorgon!

Albers
1 oktober 2010 · 18 Inlägg

Nu fungerar det! Gjorde rent alla berörda kontakter med kontakt spray, hittade en kabel som var skarvad med el-tejp, och skarvade den med lödkoppling. Vet inte vilket det var som hjälpte dock...

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang