Polo 1,6i -97,växellåda dke

hundliv
9 oktober 2010 · 2 Inlägg

Min växellåda har rasat och är urtagen av verkstad. Beteckningen på den är DKE. Vi undrar, måste man ha den beteckningen på en annan växellåda eller kan man göra om en annan. Vad står beteckningen för?
Naturligtvis så verkar det var ont om just den då! Sedan, är det svårt att byta växellådan, lameller? Sambon har bytt växellådor tidigare på bakhjulsdriva men ej på framhjulsdrivna.

Senast redigerat av hundliv (9 oktober 2010)

Ford91
10 oktober 2010 · 74 Inlägg

DKE är väll "namnet" på lådan för att man ska veta vilken som är vilken, det absolut bästa är att hitta en DKE låda och sätta dit en sån (då vet man ju att allt passar), lite jobb är det med en framhjulsdriven vs en bakhjulsdriven när man monterar av och på den men det är inte allt för svårt heller en lyft vill man nog ha för att göra det. lamellen och tryckplattan kan man ju passa på att byta när man ändå har lådan nere om dom inte ser nästan nya ut. det viktiga när man bytar kopplingen (lamellen och tryckplattan samt urtrampningslagret) är att man får lamellen centrerad och att man smörjer in ingående axel på växellådan med det man får med en kopplingssats.

Senast redigerat av Ford91 (10 oktober 2010)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang