Mazda 323f sport -01, alla lampor lyser av och till på instrumentpanelen, el glapp?

leaaa
1 juni 2012 · 29 Inlägg

Hej!

Har nyligen köpt en mazda 323f sport som är i gott skick och rullar fint, problemet är bara att ibland lyser alla lampor i instrumentpanelen, ex abs lampan osv. Snubben jag köpte bilen ifrån sa att detta var ett el glapp, vilket jag också misstänkte. Funderar på om detta är något som står högt i pris att fixa till på en verkstad eller om det finns något man kan göra själv?

Mvh Linnea

fred89 Mazda Über Alles
1 juni 2012 · 121 Inlägg

är det abs, tcs och handbromslamporna som lyser?

snart på en väg nära dig
leaaa
5 juni 2012 · 29 Inlägg

Det är abs, tcs, handbroms och motorlampa som lyser, dock om jag startar om bilen så släcks samtliga lampor utom motorlampan som ständigt lyser..

Endid
5 juni 2012 · 130 Inlägg

Hade liknande problem på min Volvo då varningslamporna lekte julgransljus, det visade sig att det berodde på dåligt batteri(generatorn som var boven i mitt fall) så vi bytte batteri först och det löste alla mina problem. Eftersom det aldrig var fel på batteriet utan generatorn på min som kom felet krypandes tillbaka och lamporna tändes och slocknade lite då och då utan förvarning ända tills vi bytte generatorn. Som sagt en helt annan bil men kan vara ett billigt alternativ att testa om det är något som nyligen dykt upp?

mvh

Audi S4 (2011)
fred89 Mazda Über Alles
5 juni 2012 · 121 Inlägg

kollat om det finns några felkoder, laddning?

snart på en väg nära dig
leaaa
21 juni 2012 · 29 Inlägg

Okej, tackar för svar. Det dök upp efter jag köpte bilen, lite dålig tajming där..säljaren sa att det kunde vara något slags elglapp. Får nog fråga på verkstaden vad de tror, förhoppningsvis är det något jag kan fixa själv. Har ingen aning själv och vill inte bara chansa.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang