hjälp för höga co och hc halter?

Bounce
25 februari 2007 · 65 Inlägg

För mycket, för lite bränsle, kass lamda, kasst avgasrör, eller katalysator, du kan behöva blästra motorn osv..

Det kan bli ett jävla problem med höga avgasvärden ibland som kan bli ganska dyrt..

nicke_b2
6 mars 2007 · 266 Inlägg

Spjutski skrev:

nicke_b2 skrev:
en rolig sak e följande! farsan var nere och besiktade en golf häromåret, en golf 2:a-91 den hade för höga värden! gissa vad bes mannen säger? han säger följande" nej men det blåser så mycket här så det gör inte så mycket" och bilen gick igenom!!!wink
och spjutski, vet du hur svårt det att ta reda på felaktiga avgasvärden beror på? först en felsökning, sen kanske en katalysator och lambda och bös så notan kan bli dyr, så kan man undvika med att köpa k sprit för en 50 lapp så gör man det!!
mvh niclas!

Mmm det är klart att det kan kosta pengar, men det spelar väl liksom ingen roll eller. En bil som släpper ut felaktiga avgaser påverkar miljön extra negativt. Är inte det ganska onödigt?

Men men lite off topic, hur som helst äger man en bil så får man nog också vara beredd på att det kostar pengar att hålla den i skick.

/Micke

Jo visst e det onödigt! men en sak till som e onödigt e följande jag betalar 2001 kr i vägskatt/år släpper bara ut koldioxid! och denna där jävla volvo 142 från 1975 släpper ut så jävla mycket mer skit än vad min bil gör och betalar inte ett jävla öre i skatt!! det e onödigt! Och har man en bil för kanske 10 k  så lägger man nog inte ut 20 k för att den ska gå igenom besiktningen!! men visst du har rätt det kostar att hålla en bil i skick!
mvh niclas

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang