Volvo 940, M90, Enkelmassesvänghjul, Tips på koppling

Olsson_940
23 april 2014 · 39 Inlägg

Tjenare! Har en 940 med B230FK och M90 låda. Har fixat ett enkelmassesvänghjul som jag hade tänkt att montera men vet dock inte vilken koppling jag ska välja. Sinterkoppling lämpar sig inte för mitt sätt att bruka bilen så det är bara att glömma. Hittade en tråd i Turbobricks forum med en massa info om M90 och även några tips på kopplingar man kan använda till enkelmassehjulet.

Enligt tråden så skall tydligen original tryckplatta med tillhörande lamell för 940tdi palla 400NM vilket jag inte är riktigt säker på. Efter en stunds googlande så kom jag fram till att Sachs 763 plattan tillsammans med en original-lamell skulle palla strax över 400NM. Blev verkligen sugen på att beställa men hittade dock en tråd här på garaget där en kille med samma setup hade lyckats att knäcka tryckplattan. Vet inte om det vart felmonterat eller om tryckplatta och lamell helt enkelt inte lirar ihop.

Är nu osäker på vad jag skall skaffa. Vill ha en koppling som håller för ca 400-450NM i vrid om jag i framtiden vill trimma mer. Min nuvarande koppling (240mm original) håller helt enkelt inte måttet och DM-svänghjulet är helt värdelöst när man höjer laddtrycket p.g.a vibrationerna som uppstår när det bottnar.

Sen undrar jag också om det finns nån som sitter på Volvonumret på de kortare svänghjulsbultarna som behövs för enkelmassehjulet.

Länkar till källor:
http://www.turbobricks.com/forums/showt … hp?t=94325
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=271439

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang