TV-Licens för att ha dator och mobill??? hur sjukt är inte det???

Reeplayed Vi lever i en orättvis värld..
14 februari 2009 · 560 Inlägg

Hamilton skrev:

RonJ skrev:
massa text.

Tv-licensen finns inte längre men det visste du redan med tanke på 14 rader text om allt och inget.

Vaddå finns inte?

Even fools they say, can find a way out of the dark.
RonJ Avstängd
14 februari 2009 · 82 Inlägg

Hamilton skrev:

RonJ skrev:
massa text.

Tv-licensen finns inte längre men det visste du redan med tanke på 14 rader text om allt och inget.

Sen är det ingen avgift för mobil då den inte har tv-mottagare och dator utan tv-kort är ochså avgiftsfri och tv-program/tv-klipp som finns på webben är gratis det med. Men det här är ju saker som du redan vet......All den här infon får man från Radiotjänst om man bemödar sig med att ta reda på fakta.

det är på förslag att införa avgifter på datorer och mobil. gratis? är dom dumma nog att lägga ut en tjänst på almänsida så kan man inte räkna med att kräva folk på pengar. Låter ju sjukt eller?

Seth
13 juni 2014 · 3 354 Inlägg

Vill tillge en riktigt God nyhet:

Det blir ingen tv-avgift för de som endast tittar på tv via en dator.
Det slog Högsta förvaltningsdomstolen fast i dag.

"Dock" Den som redan betalat tv-avgift för sin dator får inte tillbaka pengarna, enligt Radiotjänst.


En dator med internetkoppling är ingen tv-mottagare. Därför behövs ingen tv-licens för den som bara tittar på tv via en dator, enligt ett avgörande i dag.
Slipper betala
Radiotjänst har tidigare beslutat att tv-avgift ska utgå för den som har en dator med internetuppkoppling. Detta eftersom SVT gjort sitt schemalagda programutbud tillgängligt via SVT-play. Ett antal personer som krävts på avgift av Radiotjänst har överklagat beslutet först till förvaltningsrätten och sedan till kammarrätten. Båda instanserna gick på Radiotjänsts linje. Men när den översta instansen, Högsta förvaltningsdomstolen, tittade på ett beslut om en person som krävts på tv-avgift för en dator under februari till maj 2013 gick man i stället mot Radiotjänst.

Så motiveras domen
Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) motiverar domen med att datorer inte i första hand är avsedda att ta emot tv-signaler – till skillnad från en tv-apparat.
HFD skriver: ”begreppet ”avsedd” i detta sammanhang närmast innebära att en teknisk utrustning ska vara ”gjord för”, ”tilltänkt för” eller”ämnad för” att ta emot utsändning eller vidaresändning av tv-program för att anses utgöra en tv-mottagare. Begreppet för tanken till att det skulle krävas att den tekniska utrustningen skulle vara särskilt konstruerad för att ta emot utsändningar av tv-program för att anses vara en tv-mottagare”.
Oklara besked från Radiotjänst
Radiotjänst gick först ut med ett pressmeddelande där de tolkar domen som att innehav av mobiltelefoner och surfplattor inte räcker för att man ska behöva betala tv-licens.
”Radiotjänst betraktar domen som vägledande vilket innebär att vi nu återgår till tidigare tolkning och tillämpning, d.v.s. vi kommer inte längre att påföra radio- och tv-avgift för dator/surfplatta/mobiltelefon med internetuppkoppling”, skriver Radiotjänst i ett pressmeddelande.
Senare publicerar myndigheten dock en artikel på sin sajt som motsäger det. Efter ytterligare 20 minuter dras artikeln tillbaka, och man skriver återigen att man inte kommer att avgiftsbelägga datorer, surfplattor eller mobiler.
Inga pengar tillbaka
Dessutom skriver man nu att de som redan betalat avgifter för surfplattor och datorer före dagens datum inte får tillbaka sina pengar. Detta trots att den person som fått rätt i dagens dom får tillbaka sin betalning.
”Högsta förvaltningsdomstolens beslut innebär ny praxis fr o m 2014-06-13. Fram till detta datum har rättssystemet bekräftat tidigare praxis. Detta innebär att tidigare avgifter är korrekt påförda och kan ej återbetalas”, skriver Radiotjänst.
Aftonbladet söker Radiotjänst för en kommentar.
SVT:s vd Eva Hamilton kommer inte att kommentera Högsta förvaltningsdomstolens beslut enligt TT. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth hänvisar också till Radiotjänst.

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article19048976.ab

Senast redigerat av Seth (13 juni 2014)

Diplomati är konsten att be någon dra åt helvete på ett sådant sätt att han ser fram emot resan
Att inneha körkort betyder inte att man kan köra... det betyder bara att man just vid ett enda tillfälle körde någorlunda bra
Skoda Fabia 1.6 TDI "Lätt optimerad" (2014)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang