BMW e36 Coupe Angel Eyes ONEBLOCK hjälp

ToDi General Sydland
18 mars 2009 · 47 Inlägg

Tjena!

Finns säkert tusen trådar om just Angel Eyes men jag har sökt lite och inte hittat vad jag söker.

Jag köpte och installerade Angel Eyes ONEBLOCK svarta till min BMW e36 Coupe. Artikelnr: 132896ONE
Köpte från www.hova.com

Jag har satt på bilen och fått allt till att fungera utan problem men inte justeringen av hellyset. Halvljuset går att justera men jag lyckas inte få ordning på hellyset. Det står åt alla håll och kanter medans halvljuset går göra hur man vill med.
Det finns 2st justeringshjul en för Vänster och Höger och en för Upp och Ner. Dessa funkar lite hipp som happ dock och verkar endast justera halvljuset.
Det finns även en mäsingfärgad justerings "pinne" för hela ljusinsatsen. För att kunna justera ljuset med en motor säger Hova. Detta är allt. Finns inga andra justerings möjligheter på strålkastarna.

Nu undrar jag om någon vet hur man justerar helljuset på dessa rackare till strålkastare. Tacksam för all hjälp!

/Robin

/General Sydland
Thorssa
18 mars 2009 ·

Hmm borde inte helljuset följa med halvljuset när du justerar det eftersom man justerar hela lyktan på E36? Men står helljuset knasigt när halvljuset är bra så vet jag faktiskt inte hur man gör, hade aldrig det problemet på min. Det kan ju också vara så att det beror på strålkastarna, dålig kvalitet? Jag hade angeleyes från Inpro på min, de som ser ut som original, alltså inte oneblock. Hade inga problem med ljusbild på dem och dessutom tycker jag att de är mycket snyggare än oneblock. Jag skulle reklamera de där och köpa Inpro istället om jag vore du.

ToDi General Sydland
18 mars 2009 · 47 Inlägg

Jo när jag justerar halvljuset så följer heljuset med fast det är ju helt knasigt från första början. Kan man tvinga ner sockeln eller hur ska man göra? Någon med andra förslag?

/General Sydland
Smajly
18 mars 2009 · 3 059 Inlägg

Låter som att du inte fått i glödlamporna rätt.. lätt att få lite på sniskan.
Kör ju också med liknande oneblock..

Har bara ett svagt minne av att justerskruvarna justerar en var.. en till halvljus och en till helljus.. dessa justerar höjdledes på dom.. sidledes ska ju inte behöva justeras och behöver man kan detta göras på infästningarna där lampan sitter fast i fronten.

"Pinnen" är till den motorstyrda höjdjusteringen som du har en knapp till vänster om ratten med siffror på.. så lastar du tungt kan du justera höjden på insatsen innifrån bilen..
Denna motorn följer inte med oneblock lamporna när du köper dom utan du får ta motorn från dina orginallampor och flytta över.

Jag har dessa och har köpt dom från denna sidan: http://wp1054369.wp085.webpack.hosteuro … ninbjlcig5

Ska kolla upp litta mer på mina hur det ser ut med justeringarna.. återkommer..

Senast redigerat av Smajly (18 mars 2009)

Schumi
19 mars 2009 · 401 Inlägg

har du el. höjdjustering på bilen, annas kan man också justera dom via den där som du säger  mäsingfärgad justerings "pinne" med den höjs/sänks båda linser om jag inte minns fel...

BMW E61 "520d" (2007)
ToDi General Sydland
19 mars 2009 · 47 Inlägg

Tack för bra och utförliga svar.

Ja jag har elstyrning till orginal lamporna. Testade även att flytta över motorn från mina orginal till dessa men såg inte hur det skulle kunna funka. Måste man då slita väck plastpinnen som sitter på orginal lyserna? Det är en rund knopp på denna plastpinne. Försökte ta bort den men utan framgång, vågade inte slita mer.

Jo jag tror med att den ena "ratten" är till helljus och den andra till halv. Får det ändå inte riktigt till att funka. Antar att det bara är till att fortsätta tills det blir bra! tongue Men det är märkningar bak på lyset precis så jag sa. En märkning förklarar justering i sidled och en i höjdled. Märkningarna sitter dock inte logiskt utan där sidled märkning är höger man och sänker lyset. Fast den andra funkar varken till att höjd eller sidled får jag uppfattningen om. Får pilla vidare på det där. Antar att jag kommer fram till en lösning. Ska kolla så lamporna sitter rätt. Kom levererat med lamporna i så jag har inte ersatt eller kollat dom.

Smajly eller någon annan förklara gärna hur ni löste det med att flytta orginalmotorn till dessa strålkastare. Skulle gärna vilja ha det till att funka.

Tack!
/Robin

/General Sydland
ToDi General Sydland
4 maj 2009 · 47 Inlägg

Efter massa pillande hit och dit så har mina lyktor inte blivit bra. Har fått in halvljuset så det slår rätt men hela sockeln till lyset framförallt på helljuset har blivit helt sned och är inte centralt i hålet utan är ungefär 1-2cm åt höger i sockeln. Riktigt lusigt. Skruvat på den som ska gå till Höger och Vänster men då går allt upp och ner. Upp och Ner händer inget. haha.. SJUKT lusigt. Funderar nästan på att sätta tillbaka orginal då dessa krabbar som s***n för mig.

Någon som har några tips till mig? Kan ta bilder med om det behövs.


Med reservation för dålig svenska! smile

Senast redigerat av ToDi (4 maj 2009)

/General Sydland
sjolin87 sjölin
5 juni 2009 · 15 Inlägg

Tjena!

Jag har också haft problem med ljusinställningen på de oneblock angeleyes jag har haft på tidigare e36.
Jag anser att kvaliten på dessa lysen är lite sådär, tror att det är rätt lätt att få gängpaj på justerskruvarna eller i lyktan då det mesta är tillverkat i plast...

MVH Dennis

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang