2438 besökare just nu
Sida: 1 / 1 | Föregående | Nästa

Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Crizpen
Medlem
Från: Kalix
Registrerad: 2010-04-17
Inlägg: 33
Audi 100 2,5tdi "Pendlar bilen"

Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

tjena har en audi a4 1,8t 97a som  haft ca 1,1 i bar nu helt plötsligt efter lite ström i batteri så laddar den ca 0,4 bar vid fullt gaspådrag.. spelar inte någon roll vilken växel jag har.. vad skulle det kunna vara?? Har inte kollat upp någonting ännu !!

MvH Crizpen


"Allt går om man vill ;P "

Offline

 
HenrikssonMedia
Medlem
Från: Gävle
Registrerad: 2009-01-13
Inlägg: 234
Chevrolet Corvette C5 "Kompressor"

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Efter lite ström i batteriet, hur menar du då? att batteriet tog slut eller? Låter som din bil har gått in i något felsäkert/service läge av någon anledning. Prova att ta bort kablarna till batteripoolerna i 5min och sätt tillbaks dem. Brukar ofta räcka för att boxen skall "nollställas".


www.HenrikssonMedia.se
Fotosessioner, bilder från evenemang samt fotoguider

Offline

 
Crizpen
Medlem
Från: Kalix
Registrerad: 2010-04-17
Inlägg: 33
Audi 100 2,5tdi "Pendlar bilen"

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

okeej.. tänkte kolla med datan senare.. vi har ju programmet big_smile


"Allt går om man vill ;P "

Offline

 
AEN
Medlem
Från: Stockholm
Registrerad: 2006-05-28
Inlägg: 557

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Soft Limp mode / Limp mode
Av någon anledning... kan finnas ett gäng skäl till detta... igen annan symptom?
Motorfläkt på max vid kallstart?
Vacuumläcka...
Någon solenoid som krånglar...
LMM...
Som sagt för svårt att säga utan koder eller flera symptomer...

Offline

 
Crizpen
Medlem
Från: Kalix
Registrerad: 2010-04-17
Inlägg: 33
Audi 100 2,5tdi "Pendlar bilen"

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Lmm,lambda,tändspole,dumpventil, bränsle filter bytt under sommarn..


"Allt går om man vill ;P "

Offline

 
AEN
Medlem
Från: Stockholm
Registrerad: 2006-05-28
Inlägg: 557

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Du har inga konstigheter vid kallstart eller med tempmätaren...
Anledningen till varför jag fråga är för att jag har ett liknande problem som lett mig till en trasig tempgivare... lustig liten sak det där som kan ge massor med konstiga problem som absolut inte har med temperaturen i sig att göra...

Kolla felkoder!

annars kan det som sagt vara batteriet som är dåligt... att det inte ger full styrka vilket skickar bilen i limpmode eller liknande för att skydda bilen pga dom låga strömvärderna... Limpmode eller soft limp ger ju grundladd som brukar ligga på 0.3-0.4 beroende på motor och modell

men som sagt kolla felkoder det är ju det säkraste sättet att se vad som är fel (om det finns några) annars mät spänningen på batteriet både när den är avstängd samt när bilen är igång och laddar

Offline

 
Crizpen
Medlem
Från: Kalix
Registrerad: 2010-04-17
Inlägg: 33
Audi 100 2,5tdi "Pendlar bilen"

Re: Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

okej.. skall göra det till helgen:D


"Allt går om man vill ;P "

Offline

 

Index » Generell felsökning (Motorteknik) » Audi a4 1,8t -97 ladd problem!!

Forumet just nu

Diskussionsforum

Evenemangsforum

Peugeot 106 rallye
Skapades för 24 minuter sedan
BMW 318is "M60B40"
Skapades för 50 minuter sedan
Volvo xc70 "Snuten"
Skapades för 53 minuter sedan
Volvo S70
Skapades för 76 minuter sedan
Volvo 242 DL "förgasarturbo"
Skapades för 80 minuter sedan
Volvo 945 LTT "Skåpet Team SLEEDÅK"
Skapades för 3 timmar sedan
Volkswagen Golf mk1 "KPK"
Skapades för 3 timmar sedan
Volvo 740 GLE
Skapades för 3 timmar sedan
Volvo 740 Gl "sossecontainer"
Skapades för 6 timmar sedan
Mercedes 280 SE
Skapades för 6 timmar sedan
Statistik
2 438 besökare just nu
(553 medlemmar och 1 885 gäster)

191 295 medlemmar

Bilar online: 191 799
Videoklipp: 81 343
Bilder: 3 348 731
Blogginlägg: 80 529

Kommentarer: 8 754 012
Gästboksinlägg: 7 359 634
Betyg: 5 564 814

Prylannonser: 604

Forumtrådar: 286 685
Foruminlägg: 3 901 938

Evenemang: 155

0.011337