Felsökning Volvo Guard Alarm

Tony_M
25 januari 2011 · 100 Inlägg

Hej

Pillade lite i sommar med bilen och lyckades klanta till billarmet. Allt funkar som det ska men larmet blinkar inte till på höger färdriktningsvisare. Har pillat en del med elen så eventuellt kan jag ha kommit åt något eller så.

Någon som vet vad som kan vara fel? Har sökt på internet och hittat två kopplingsscheman med eventuella förklaringar men hade velat kunna gå ut till bilen och veta exakt vad och var jag ska pilla för att slippa frysa ihjäl.

Någon som har en hypotes?

Gäller en Volvo 740 -90

Kopplingscheman:

http://www.volvoracing.se/Volvo%20Info/ … 839%29.pdf

http://www.volvoracing.se/Volvo%20Info/ … slista.pdf

Tack på förhand

Senast redigerat av Tony_M (25 januari 2011)

240bns
25 januari 2011 · 1 008 Inlägg

Jag kikade på första länken, då det bör vara den modellen du har, om larmboxen ser ut som i andra länken så gör det ingenting då kabelfärgerna till blinkers skall vara samma som föreg.

Larmet har 2st reläutgångar för blinkers, en för vänster sida (Grön kabel stift 13 på larmcentralen) och en för höger (Blå-Grön kabel stift 25 på larmcentralen)
Kablarna är inkopplade vid (med strömtjuvar)eller i det stora svarta kontaktstycket vid A-stolpen intill larmet under instrumentbrädan

Så kolla upp den Blå-gröna kabeln att den har fullgod kontakt både i kontaktstycket mot larmet och vid kopplingspunkten mot bilen, och mät med testpenna/multimeter på denna så ser du om den lämnar spänning vid aktivering/deaktivering av larmet.
Finns ingen spänning ut från larmets stift 25 är det förmodligen reläet som kastat in innuti larmcentralen.

Senast redigerat av 240bns (25 januari 2011)

Tony_M
25 januari 2011 · 100 Inlägg

Tack så mycket för det utförliga svaret! Ska ta en titt när solen är framme imorgon!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang