Ej fungerande bromsljus Volvo 740 Glt -88

Ziinkas
9 maj 2013 · 70 Inlägg

Tjäna! Som rubriken då lyder så funkar inte bromsljusen på bilen. Jag har kollat alla säkringar och kontrollmätt polerna bak vid lamporna.

Allt där bak funkar i sin ordning, backljus, dimljus, positionsljus, blinkes, alltså rubbet förutom bromsljusen.. Jag har även kontrollmätt strömmen till bromsljuset i bakrutan och där kommer det inget heller, så vad kan det vara? Någon som haft liknande problem som mig?

Alla tips kan vara bra, så tack på förhand! //Ziinkas

Volvo 740GL TURBO "Stor 7an" (1988)
Mercedes C280 "AMG" (1995)
Ziinkas
9 maj 2013 · 70 Inlägg

Problem solved! Dum som man är så läste jag inte tillräckligt innan jag startade ny tråd, felet som många gör. Men nog om det, då kan jag berätta felet på mitt problem om något annan kanske kan behöva lite hjälp.


Jag va in och läste i en annan tråd och såg inlägget där det stod:
kablarna till bromsljuskontakten enligt 1989 års schema har färgerna Blå-Röd och Grön-Gul.
Den grön-gula  går mellan Säkring nr 4 och bromsljuskontakten.
Den Blå-röda går emellan glödtrådsvakten och bromsljuskontakten.

Kontrollera: 
Har du +12v på grön-gul ?
Resistansmät eller mät spänningen ut från bromsljuskontakten när du trycker ned pedalen.


Så jag gick ut och kollade, mycket riktigt fanns Grön-Gul och Blå-Röd, Ström fanns på Grön-Gul som det skulle så jag kollade vart Blå-Röd gick. Den gick från kontakten och förbi säkringsdosan, kom fram vid växelspaken och fortsatte bak till bagageutrymmet. Hela vägen fanns det ström på Blå-Röd när jag tröck på bromsen. Jag följde kabeln hela vägen i bagaget tills jag kom till en klump med flatstifkontakter, allt såg okej ut tills jag fortsatte kolla vart kablarna gick. Alla kablar från kontaktklumpen som satt där skulle gå till släpvagnskontakten men kabelstammen var klippt innan dess och pga att bromsljuset är en sluten krets med släpvagnskontakten så lös då inte bromsljusen i bakljusen. Problem Solved!

Hoppas mitt misstag kan vara till hjälp! Mvh Ziinkas!

Volvo 740GL TURBO "Stor 7an" (1988)
Mercedes C280 "AMG" (1995)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang