Hjälp med instrumentpanelsbelysning i kombination med halvljus

Rahvar
3 augusti 2013 · 1 Inlägg

Ok, så jag är en novis på bilar. Jag har haft min första bil i dryga två månader och har inte direkt kört i mörkret massor. Idag märkte jag att instrumentpanelsbelysningen endast går igång när helljusen är på eller när halvljusen är av.
Spaken för belysningen har tre lägen, läge ett är halvljus, läge 2 är instrumentpanelsbelysningen men inga främre ljus och läge tre är helljus plus instrumentpanelen.

Är det något jag missar? Borde jag inte kunna ha halvljus + instrumentpanelen tänd?

Det är förövrigt en Toyota Corolla 01.

Tack på förhand.

henke_99 Offroad Racing
3 augusti 2013 · 3 122 Inlägg

ja du missar nåt, helljuset tänder och släcker du genom att putta på eller dra i spaken när tredje läget är aktiverat. (lite olika rörelse på olika bilar, en del puttar man på spaken för att tända o drar i den för att släcka helljuset. andra drar man i den både för att tända o släcka.)

Dom lägena du beskrev är först halvljusautomatik avsedd för dagsljus (lamporna tänds så fort man startar bilen. Andra läget är parkeringsljus (små "parkeringslampor" framåt, bakljus och instrumentbelysning). Tredje läget är allt tänt, med möjlighet att tända helljuset. I dom båda senare lägena kommer ljuset fortsätta vara tänt även när du stänger av bilen.

Senast redigerat av henke_99 (3 augusti 2013)

Den som spar han har, fast inte lika roligt...
GMC Suburban 2500 "6.5l Turbodiesel" (1995)
Chevrolet Blazer "Real Fullsize" (1988)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang