Honda Civic EG5 - Fel på bromsljus

elakmink
1 januari 2014 · 10 Inlägg

Hej!

Jag har problem med min bil och hoppas att någon vänlig själ skall kunna hjälpa mig.

Problembeskrivning: Det började med att höger lyckta bak la av (alltså den som är markerad med blått på bilden), för någon vecka sen märkte jag nu att båda är trasiga + att själva bromsljuset inte fungerade.
Dock så fungerar de vanliga bakljusen, alltså de som sitter längst ut men dom används ju inte till bromsljus så när man bromsar så händer inget med lamporna.

http://rob.herobo.com/hondaelfel/1.jpg

Det som jag har gjort hittills för att felsöka själv är Nr. 1 undersökt lamporna och de såg hela ut, jag mätte även med en multimeter för att se att det fanns motstånd i dom och det fanns det så dom är okej.

Nr. 2 var att kika på säkringarna där jag först hittade innesäkringarna, där fanns ingen säkring som leder till bakljusen, vad jag kan förstå?

http://rob.herobo.com/hondaelfel/2.jpg

Sen så hittade jag själva boxen som sitter innanför motorhuven där de mer basala säkringarna sitter, på boxen är det samma säkring för tuta som bromsljus, och tutan funkar ju klockrent.

http://rob.herobo.com/hondaelfel/3.jpg

Så jag undrar om detta är något någon känner igen, något som är enkelt att åtgärda?
Skall ordna detta för att besikta bilen, sedan sälja den. Om det är för dyrt eller krångligt så överväger jag att skrota bilen, vilket känns otroligt surt med tanke på att den går sjukt fint annars, all el och allt annat fungerar klockrent.

Jättetacksam för svar.

elakmink
1 januari 2014 · 10 Inlägg

Edit: Bilen har haft problem med el via den gamla ägaren, jag får inte tag på honom och kan dubbelchecka vad det kan vara som var fel på bilen innan.

ValP2k
2 januari 2014 · 1 122 Inlägg

kan ju lika gärna vara bromskontakten vid pedalen som gett med sig

gasa nu foer faen!
elakmink
3 januari 2014 · 10 Inlägg

Tack som fan för hjälpen allihopa! Det var givaren vid bromsen som var felet. Besiktade bilen idag och den gick igenom besiktningen utan anmärkninga big_smile är sjukt glad! Så ikväll åker den ut på blocket som skattad och besiktad smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang