Corvette C6 bromsar

Starillusion
19 april 2014 · 3 Inlägg

Corvette C6 bromsar

Hejsan! börjar med att säga finns det redan en tråd om det här så är jag glad om någon kunde hänvisa mig dit.

Det är en Corvette C6 som jag har, där bromsskivarona sitter oväntat löst tycker jag. det är inte original skivor men oken är original. när jag skruvar av fälgarna kan jag ta tag med händerna och vika på dom (ca 0.5 till 1 cm fram och tillbaka) den var inlämnad för att byta fjädrar, när den kom tillbaka så var det här felet. det är bytt till sänknings fjädrar. Men det stora problemet var när man ska köra iväg lite gran, vill säga ungefär 1-3 kmh och sen tvär bromas så följer oket med på ena sidan (vänster fram). så köra jag sakta och tvär bromsar så följer oket med / rör sig ca 2-5 cm. man här även inne i bilen hur det klonkar till. när jag ringer till dom där vi lämnade in bilen så säger dom att dom inte hade rör skivorna eller oken. därför så undrar jag, om jag skall fixa det själv. vad kan det tänka sig vara ? vart kan jag börja dra åt skruvar ? vill säga vilka bultar/ skruvar ? eller är det så att jag bara borde ringa värkstan igen och vara arg för att man måste rör/flytta på oken och skivorna när man byter fjädrar.

Alla tipps och knep är till stor hjälp, ursäkta fel skrivning och stav fel. det är på grund utav dyslexi. mvh

Runn WS7 Avstängd
19 april 2014 · 1 031 Inlägg

Skivan är lös, den hålls på plats av hjulbultarna. Kolla så att ok och allt som varit lossat i samband med fjäderbyte är åtdraget.

Pontiac Trans Am WS7 E85 "Wings West" (1998)
tekniknissen1
19 april 2014 · 866 Inlägg

Är skivorna flytande ! Navet och skivan är delad och monterade med hylsor. Då ska dom flytta sig 1-2 mm i sidled. Men där är flytande ok original så det låter konstigt att det är så i så fall Annar så är det som Runn WS7 skrivit.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang