Prisbild Supra idag? Icke euro

wessmen
25 april 2014 · 21 Inlägg

Hej.

Har funderat ett tag och nu känns det rätt med en Supra, annars ångrar jag mig bara "varför köpte jag inte en...".
Nåja, har varken lust eller råd att köpa en eurospec för 250 lök även om man säkert får tillbaka pengarna.

Har kollat lite gamla trådar från 04-06 och sett runt 150-200k för en högerstyrd men det är rätt många år sedan idag och bilarna lär inte ha rullar mindre och vara i bättre skick, så därför behöver jag hjälp med ett uppskatta en prisbild för vad jag är ute efter, ett reellt värde och inget som trissats upp utav nostalgiska ägare för att de inte vill skiljas.

Så en Supra jag kan tänka mig köpa är:
- Högerstyrd
- Manuell (viktigt)
- 10-12k mil
- Orginal/seriöst trimmad. Inget hobbyborrande och snåltim (tex inte byta koppling)
- Skinnstolar runt om
- Gärna några andra fälgar, bodykit får finnas (men inte fööör låga)

Nu förstår jag att det är svårt, men jag har hört runt lite och en jap import enligt mina spec landade på 150k+, något jag tycker låter som mycket(?). När jag kikat på Pistonheads så får man en RIKTIGT fin orginal manuell targa för 10000 GP. Då lockar det klart att hämta själv när det är bilfirmor som säljer. Kanske man kan komma överens om eb bra deal där bilarna körs till hamb etc...

Så vad tror ni egentligen om priset idag?
Sen undrar jag varför de flesta supraägare säljer bilen efter ett år.

Var det för dyrt? Skitbilar?

Mvh

WilYawn Golle
25 april 2014 · 448 Inlägg
James May: In other news.... I've fitted a fan!
wessmen
25 april 2014 · 21 Inlägg

Precis den där har jag kikat på, tycker den ser väldigt fin ut. Men det är också därför jag lyfter på ögonbrynen när jag hört mig för vad en import skulle landa på, för i mina öron importerar man för att spara pengar/få mer för pengarna. Att jag då skulle hamna minst 30.000kr högre i pris gör att jag blir osäker på hur dessa bilarna mår.

Men även European sports car ligger mellan 120-150, så det är kanske inte så "off" ändå?

Mojfen
4 maj 2014 · 40 Inlägg

min är visserligen en en automat men hade bara 7800mil på sig.
Varit i sverige i ett år ca.
Fick den för dryga 70k var en bytes affär.
Är en jspec me euro bromsar och turbos.
Tycker själv bilen är värd mer.
Har även en kompis som köpte en jspec för några veckor sen för ca 90k har jag för mig och det är en manuell.
Så de går ju att hitta billigare.
Och alla andra som ligger ute bara för att dem begär 130k+ betyder ju inte att man måste betala det.
Ge ett bud på den bil du vill ha och kolla hur nära de priset du får ner bilen till

Slash Saabifierad
4 maj 2014 · 2 026 Inlägg

Saken med Toyota Supra är att den är eftertraktad, i och med att åren går blir de färre och färre Supror, därför bibehålls priserna.

Anledningen till att ägarna oftast bara haft dem i ett år är för att de är sportbilar, sportbilar har ett begränsat användningsområde, oftast köper man bilen på våren, använder den under sommaren, låter den stå i garage under vintern och sedan säljer den under nästkommande vår. Sedan är detta en kundgrupp som gärna vill ha det "värsta", "coolaste" eller "moderiktigaste", på senare år har även Nissan Skyline blivit den nya "modeikonen" allteftersom de första fast and the furious-filmerna tappar "fotfäste", därför säljs också Suprorna snabbare.

Vidare hör Toyota Supra till "trimningsdrömmen" det vill säga att de trimmas väldigt ofta, allteftersom trimmet sliter på motorn går de förr eller senare sönder och folk fixar då det relativt snabbt för att sedan hastigt sälja dem.

Eftersom Suprorna i regel är högerstyrda och privatimporterade är det svårt att få fram en formel som visar hur "billiga" utländska billar bör vara (värt att tänka på är att det är inte bara i Sverige de är eftertraktade). Det är bättre att själv kolla runt och göra din egen uppskattning av vad du är beredd att betala och hur mycket jobb du vill lägga ner. Att gå in med tanken att du ska få hit en "billig" fin och helt fungerade Supra för att sedan tjäna en bra bunt med pengar på den är oftast en dum idé då det finns andra "lättare" bilmodeller att tjäna pengar på.

Miljöpartistisk riksdagspolitiker: På vägen hit denna dag såg jag något sorgligt, jag såg en pingvin som bara låg ner vid sidan av cykelvägen, och jag förstod nästan direkt varför: bensinpriset är ju enbart på 14 kronor.......... Skulle det ligga på 50 kronor idag skulle pingvinen vara uppe och göra det pingviner gör..... Tänk på det kära församling....Tänk på det!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang