Julklapp - xenonljus till ford?

Kittycatdance
7 december 2014 · 8 Inlägg

Jo, det är så att jag hade tänkt att köpa xenonljus till min sambo i julklapp men eftersom jag är helt tappad bakom vagnen när det kommer till sånt så undrar jag om det finns någon här som är en fena på sånt?
Det ska vara till en Ford Mondeo 2.0 - 09 tdci (titanium x). Jag såg när han satt och kollade på några och de kostade 1500, men har inte en aning om vad det var för några eller ens vilken sida det var på tyvärr!
Tacksam för hjälp! smile

Senast redigerat av Kittycatdance (7 december 2014)

Mervolic Yawn...
7 december 2014 · 3 151 Inlägg

Ska det vara till helljuset alltså?

I så fall är det H1 du ska ha, enligt vad jag får fram på internet. Jag skulle rekommendera 55W med färgtemperaturen 4300K. Det är ett varmvitt ljus som lyser bäst, går du upp i färgerna så förlorar man ljusstyrka. Men annars är det ju lätt att byta lamporna sen också om man inte är nöjd med färgen. Det viktiga är att det är bra ballaster.

En annan bra idé är att du köper ett reläkablage till lamporna, det levererar mer ström till ballasterna och ger en lite snabbare uppstart. I vissa fall kan till och med ballasterna vägra att tända lamporna med originalkablarna.

Rekommenderar att du handlar från företag med bra rykte, typ prestandabelysning.se, merljus.se, etc. Då kan man vara ganska säker på att få bra grejer, plus att det blir inte strul med reklamationer osv som det kan bli på ett oseriöst företag.

Kittycatdance
7 december 2014 · 8 Inlägg

Halvljuset tror jag att det var och de han ville ha var en lite "blåare" vit har jag för mig om. Tack för svar smile

zzr94092
7 december 2014 · 4 391 Inlägg

lättare/enklare att du fixar ett "hemmagjort presentkort" -här får du en x-on sats av mig,sen är det ju bara att han beställer därifrån han vill,och du tar räkningen..

granadadr
8 december 2014 · 7 289 Inlägg

Kittycatdance skrev:
Halvljuset tror jag att det var och de han ville ha var en lite "blåare" vit har jag för mig om. Tack för svar smile

det är dumt,,

1, 6000k uppåt bländar mer/lättare

2, ger sämre ljus

3, Mondeon har ju ej projektorlinser,, vilket medför att om man inte konverterar på rätt sätt med en R lampa så bländar man ögonen ur andra bilister

tänk på dessa 3 saker nu,,

Ford Granada 2,8i "Turbo edition" (1985)
Ford Mondeo 2,2 Sport edition "Semesterbilen" (2010)
Ford Granada "COSWORTH" (1978)
patrikke
8 december 2014 · 1 749 Inlägg

Om du ska ha till den så är jag nästan säker på att det är h7 i halv, och kör på h7R lampor då av bra kvalitet, dvs lampor som har ett namn typ cn tc osram, philips, sen om det var jag så skulle jag använda mig av f3 ballaster slimmade och driftsäkra på 35 w, det ska inte var mer än de på halv.

Fast enlgt mig så är det bättre att låta bli halv och konvertera hel istället, H1 lampa 6000K och f7 ballaster 70w, det ger skillnad och din sambo slipper ha massa folk som blinkar åt honom att de blir bländade.(om han nu inte kör på helljuset hela tiden  wink )

Alla stavfel ni hittar i mina inlägg ska vara där, det är alltså meningen med dem och ingen felstavning.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang