Bra val för roadtrip norrut?

drown
10 september 2015 · 5 Inlägg

Memphis_Raines skrev:
Tack så mycket för infon och tipsen, hmm, det med kartongbit låter intressant, ingen risk att det börjar birnna i motorn eller? Ang norrbotten/norrland ska jag förklara en sak för dig. För oss göteborgare är allt norr om Kungälv = Norrland (och allt söder om Kungsbacka = Skåne) smile hehe. Och vad menar du med att norrbottnar inte skulle förnedra sig genom att kalla sig för norrlänningar? smile Norrlänningar e sköna människor!

Kylsystemet är ju draget så att om det blir väldigt kallt så orkar motorn fortfarande hålla kylarvätskan varm men värmepaketet tappar värmeförmåga. Sätter du en kartong framför kylaren och kilar in den mellan extraljusen och grillen eller grillen och kylaren så undviker du nedkylningen. Termostaten har väldigt mycket att spela på så det tar ett väldigt tag innan motorn börjar gå varm medan värmepaketet fortfarande värmer på bra.

Jaha, och allt söder om Östersund är Danmark.
Spelar ingen roll om "norrlänningar" är sköna människor. För det första så identifierar sig människor med län och inte med landskap eller landsdel till skillnad från söderut. Om någon säger att de är från Lappland så är dem nästan ofelbart inflyttade.

Att kalla Norrbotten, Västerbotten och Jämtland för Norrland är ett sätt att avfärda en hel landsände. Något som de flesta är gruvligt trötta på.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang