Audi 80 2.6 quattro oljetrycks lampa lyser

Mackan-the-maniac
1 december 2015 · 101 Inlägg

tjena, har lite problem med min audi efter jag byggde nytt avgassystem.. Oljetrycks lampan börjar lysa vid 1100 varv till 1800 varv sen slocknar den, lyser inte på tomgång som ligger på ca 900 varv. Lampan har lyst förut men slutat lysa då och då.
Bytte oljetrycksgivaren nyligen men det hjälpte inte samt nyligen bytt olja, oljefilter och tändstift. Däremot vet jag inte om det finns fler givare på 2.6an? vet att det finns att köpa en röd, blå och brun. Jag köpte röda för min så röd ut såklart smile.

Nån som vet vad det kan vara? oljepumpen kanske?
Alla värden i bilen är bra tempen samt trycket ligger på 5 bar vid kallstart sen vid varm motor ca 2.5/3 bar och ökar när man gasar.

uppskattar all hjälp.

Mvh Marcus

Senast redigerat av Mackan-the-maniac (1 december 2015)

Meaganeowner
1 december 2015 · 2 250 Inlägg

Kabel till någon givare som ligger o skaver? Blir värre vid vissa vibrationer, resonansfrekvenser, sen du hängde på lite annat.

Säger nu inte att du ska göra som jag gjorde på en Renault som blinkade lite sporadiskt. Bilen hade gjort så i många hundra mil. Så några mil till utan inkopplad givare för test, ansåg jag att motorn skulle klara. Och inget fast lysande på tomgång eller annat bestämt varvtal.

Lossade kablarna till givaren... det fortsatte att blinka. Letade och hittade en kabel som skavde mot en metallklämma.

Mackan-the-maniac
1 december 2015 · 101 Inlägg

jaha så det kan göra att den lyser då och då? för när jag satt på givaren så såg jag att kabeln hade skavt lite på hylsan när jag skruva av och på givaren. Den sitter riktigt dåligt till på 2.6an, in gömd bland massa slangar till AC och oljefiltret..
Men som sagt, kablen var lite trasig i mitten, den var inte av helt men skadad.
Blir väl att hissa upp och kontrollera smile

Tack

Mvh Marcus

Meaganeowner
1 december 2015 · 2 250 Inlägg

Nja.... om det glappar mot givaren är en sak. Då kan det givetvis var givaren eller för lågt eller högt oljetryck. Brukar finnas två på nyare bilar.

Är det kabelkortis mot gods eller något som är förbundet med gods (motorblock), så blinkar eller lyser lampan.

Mackan-the-maniac
2 december 2015 · 101 Inlägg

okej men då måste det vara kabel kortis garanterat smile, med tanke på att alla värden är helt okej och att kabeln var ju skadad så måste vara det.

Tack för hjälpen
//Marcus

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang