Lacka bilram innan underedsbehandling?

Utmarks-Loke
2 maj 2016 · 5 841 Inlägg

Jag skall svetsa rost på ramen på en ford transit. Till slut skall jag lägga på underredsmassa, men skall jag lacka först eller kan jag underredsbehandla direkt på ren plåt? Om jag måste lacka, vad skall jag använda för färg? Helst något ur biltemas sortiment, det är ett gammalt vrak som ändå inte kommer hålla mer än ett par år till. Och det måste gå att pensla på, jag har ingen spruta.

ehedman
2 maj 2016 · 1 966 Inlägg

Art.nr 361135 torde funka bra för dina ändamål. När (inte om) din underredsmassa börjar släppa igenom fukt har du då ett skydd som är bättre än inget skydd. För 150 kr litern är det väl nästan försvarbart att köpa den, kan jag tycka.

Utmarks-Loke
2 maj 2016 · 5 841 Inlägg

Perfekt, då blir det en burk sådant!

ehedman
2 maj 2016 · 1 966 Inlägg

Lycka till!

caromania Forummoderator
2 maj 2016 · 9 296 Inlägg

Köp riktig järnfärg, sådan man klabbar på gamla staket. Hittar du någon gammal burk blymönja på farfars vind så är det allra bäst som grund. Sedan skulle jag definitivt skippa underredsmassa, använd body, typ "stenskottsskydd" som du sedan sprayar över med tunnflytade carlofon/tectyl eller liknande. Biltemas tunnflytande spray "Ljusbrun" är grymt bra.

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
Utmarks-Loke
2 maj 2016 · 5 841 Inlägg

Ingen blymönja tillgänglig tyvärr. Gamla sortens bottenfärg till båtar kanske hade varit bra annars, klarar det saltvatten klarar det väl vägsalt

Skall kolla efter den där ljusbruna sprayen

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang