940 ltt 95 hjälp att ta reda på optimal bränsle/luft blandning

jellycream4me
3 maj 2016 · 36 Inlägg

som rubriken säger, jag vill veta om det går att ta reda på hur optimalt motorn går som den står nu utan en bredbandslambda, läste att det gick att mäta mellan 1-3 pol på luftmassemätarn någon som kan mer om detta isf så jag har ett hum om vad mitt chip är designat till för laddtryck?

köpte bilen av en snubbe som inte ens visste vad det var för motor i den men vad jag vet så sitter det ett trimchip i han men bara med ett nummer som jag ej kan tyda, laddtrycket låg på 0.5 bar, bilen spikade ej så jag blev så kåter att jag vred upp laddtrycket till 1 bar och där gick han fint med så gjorde ett avgasmätning med laddtrycket nerställt till 0.45 bar inför besiktning och han fick högt hc men vet inte om det beror på lågt laddtryck för man tycker den inte ska tillsätta onödigt massa bränsle när han inte laddar något på tomgång? luftmassemätaren är uppmät och har korrekt värde, komptest är gjort på motorn.

har fått tips om att köra bilen mer så kanske hc värdet löser sig...

Tanken är att senare efter bess att slänga i en vx3 kam eller någon vassare kam i han om det inte redan sitter en i tillsammans med 3" luftmassemätare och gröna r spridare.

Senast redigerat av jellycream4me (3 maj 2016)

Janneutanb
4 maj 2016 · 7 271 Inlägg

Du kan läsa av färgen på tändstiften annars så nej.

jellycream4me
4 maj 2016 · 36 Inlägg

jo det är väl det men men man vet ju aldrig säkert för att lambdan reglerar ju en del hmm

Janneutanb
4 maj 2016 · 7 271 Inlägg

jellycream4me skrev:
jo det är väl det men men man vet ju aldrig säkert för att lambdan reglerar ju en del hmm

Lambdan reglerar enbart på låglast där det ska vara lambda 1.0.
Resten av tiden gör den inget.

turbodeath
4 maj 2016 · 2 452 Inlägg

står det massa nummer på chipet o det är en silverettiket så är det ett orginalchip,enda sättet o veta om det är trimchip är att läsa av det.

döden kommer tillbaka
torpis Forummoderator
4 maj 2016 · 10 572 Inlägg

En bredbandslambda kostar 1500kr. Det är en oerhört god investering om man pysslar lite med bilar. Så jäkla kul att veta hur motorn går utan att gissa.   Tippa i E85, skuva på BTR och få RÄTT blandning samt 5-6hg mer laddtryck.  Helt oslagbart verktyg.  Bara köpa och bli nöjd :-)

-=[Performance by Torpis]=-
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
-=Lite roligt att de som absolut inte har tid att pausa för att ladda sin elbil har tid att vara online på Garaget 24/7=-
Hyundai Ioniq "Deep Blue" (2019)
Volvo S40 2.0t "Performance by Torpis" (2000)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang