Volvo s40 t4 -01 *Akut hjälp* Problem vid byte av bränslefilter

Petterbo
27 augusti 2016 · 3 Inlägg

Följer alla stegen i Haynes. Startar bilen utan säkring i till den dör, stoppar tillbaka säkring och kopplar bort minuspoolen. Hissar upp bilen och använder en pallbock. Tar bort skyddet. Tar ur båda "slangarna" ur filtret. Den ena hade typ en klack tror jag det heter, så då tog jag försiktigt en skruvmejsel för att lossa den. Sedan var det bara att använda händerna. Den andra slangen förstod jag mig inte helt på, men försiktigt lirkade jag fram och tillbaka och tryckte lite på den tills den lossnade.
Tar sedan det nya filtret och kopplar först in slangen som är närmast motorn, den med klacken. Hör hur det klickar till och känner att den sitter bra. Tar sedan den andra slangen och hör inget klick ljud, men tyckte den satt okej. Drog jag hårt rörde den sig lite, men trodde inte det skulle vara ett problem.

Provstart.

POOOOF.

Bensin över hela jävla gatan. Slangen som inte klickade, den närmast baken av bilen, flög ur. Tänkte att nya filtret av någon konstig anledning var för smalt. Prövade därför med det gamla filtret, men nu satt inte heller det fast! Antingen så har jag ju pajjat den slangen eller så är jag för dum för att fatta hur den funkar. Som ni ser och hör i videon så låter det som att den klickar fast, men den går ändå att dra av. Bilen funkar att starta, men jag ser hur slangen sakta men säkert börjar glida ur under tiden, så har inte vågat ha igång den längre än 15 sekunder. Eller ska kanske slangen röra sig lite bakåt? Kan jag limma/tejpa runt om? Mina kunskaper är oerhört begränsade, vet inte vad jag ska ta mig till.

Är alltså tillbaka på under 0. Köpt ett filter som jag inte får dit, och sen går inte det gamla tillbaka.... Uppskattar all hjälp!


Alltså,

Hur fungerar slangen som är blå på sidorna? Trycker jag på det blåa samtidigt som jag försöker föra över den på filtrets anslutning så går det inte, helt enkelt eftersom det blir smalare inne i slangen. För jag över slangen helt vanligt så sitter den tydligen inte fast tillräckligt. Hur löser jag det? Är jag dum? Har jag förstört slangen när jag tog av den från början?

Volvo s40 t4, 2001.

https://www.youtube.com/watch?v=eTvxghd6M7k

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang