Försvinner kylarvatten Cheva Astro

Danne_escort
13 januari 2007 · 469 Inlägg

Har en Cheva Astro som det försvinner kylarvatten, kan inte vara något stor läcka då jag kan köra ca 2-3 dagar innan jag måste fylla på igen.

Går det hitt läckan på något sätt?
Cheva Astro -89

Frayze
16 januari 2007 · 727 Inlägg

läcker det ur även när den står t.ex i garaget eller bara när du kör?bilen går lika bra som vanligt i motor och ryker inte om avgaserna?

starta bilen och försök komma under och titta på kylsystemet om kanske kylarn har spruckit? det är ju lite tryck på vattnet så det borde synas om det är fel på det.
blir det en pöl under bilen alls? Ser du att det droppar så har du lokaliseratatt läcka finns och fortsätt lite noggrannare tills du hittar läckan, har du otur så har blocket spruckit, men det är ej troligt, hoppas på en kylarslang eller ev. kylarn

annars om bilen även GÅR DÅLIGT, kylarvattnet ser ut, är det geggigt brunt olje aktigt så har topp packningen gått, lika så kolla motoroljanm är de gråaktik så är det vatten i oljan och topp-planing, packnings byte ett faktum

Du kan även testa motorns kompression med ett speciellt verktyg du kan köpa på biltema/mekonomen för max ett par hundringar.

hoppas du hittar felet wink

Projekt tråden för turbo bygget: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=157966
Sandman
16 januari 2007 · 873 Inlägg

Håller med.

Kolla först hur kylarvattnet och oljan ser ut.
Det är ju meningslöst att leta efter någon småläcka om topackningen gått.

Don't get mad, get even.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang