Ang Fyrhjuling.

KelashiaN
25 augusti 2007 ·

Hejsan !
Jag undrar vad man behöver för kort för att köra fyrhuling på gatan.
Då menar jag mellan 200 till 500cc.
Mvh !cool

mr_jonsson V8 Twin Turbo
25 augusti 2007 · 123 Inlägg

Traktor & Motorredskap
För att få köra traktor och motorredskap klass II (= motorredskap som är konstruerat för en hastighet av högst 30 km/tim) på väg måste du ha traktorkort, om du inte har körkort. Om körningen på väg avser en kortare sträcka för färd till eller från en arbetsplats eller mellan en gårds ägor eller för liknande ändamål, behövs varken traktorkort eller körkort. För att få ta traktorkort måste du ha fyllt 16 år. Om särskilda skäl finns kan du få ta traktorkort redan vid 15 års ålder (åldersdispens från Länsstyrelsen krävs).

Terrängfordon

För att få köra terrängvagn måste du ha körkort med behörighet B.
För att  få köra terrängskoter (= terrängmotorfordon med en tjänstevikt av högst 400 kg, d.v.s. snöskoter och s.k. fyrhjuling) måste du ha traktorkort eller körkort utfärdat före 1 januari 2000 eller förarbevis utfärdat fr.o.m. 1 januari 2000. Terrängskoter och terrängvagn får inte köras på allmän väg.

Källa: http://www.vv.se/templates/page3____1229.aspx

herr lilltroll bullsmugglare
25 augusti 2007 · 190 Inlägg

kort o gott ett A eller B körkort=) det brukar stå i annonsen för fyrhjulingen, får framföras med a eller b kort eller liknande.

och det är enbart om fyrhjulingen är vägreggad, en oreggad fyrhjuling får enbart köras på inhängnat orådet typ som du gör med cross o liknande.
sen får man ju köra i terrängen med dom oxå men det är fan ett mörker o ta reda på vart hur o när man får köra då...

"Det krävs två för att ljuga, en som talar o en som lyssnar"
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang