Streckkodens Ascona B - Projektet avslutat.

Streckkoden
1 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nu så har jag fått hem mitt nya projekt. Tanken med Asconan är en billig och rolig vinter/bruksbil. Fördelen med en billig bruksbil är ju att det blir mer pengar över till den stora spargrisen, 200an.. smile

Utsidan är inte i bästa skick som ni kommer att se på bilderna men en besiktning under bilen och bakom framskärmarna visade att det är en ovanligt mycket frisk plåt.

Under huven så sitter det en 2,2L motor från en nyare Rekord. Den sitter bara i motorfästena nu, förra ägaren hade inte tid/lust att avsluta allt men det ska jag göra..
Sedan så sitter det GTE stolar i fram, riktigt sköna..
I nuläget så är hela kupén och skufen full av massa delar till bilen men det ska sorteras idag.

Dags för lite bilder kanske??

http://i3.tinypic.com/4l7r37r.jpg

http://i7.tinypic.com/6bc25pv.jpg

http://i4.tinypic.com/2lj2oso.jpg

http://i6.tinypic.com/6buv4u8.jpg

http://i15.tinypic.com/4lyl1na.jpg

Senast redigerat av Streckkoden (6 november 2008)

Streckkoden
1 september 2007 · 2 655 Inlägg

Har plockat ur allt som följde med bilen nu, blev rätt så mycket som går att använda.
Skruvade loss framskärmarna för att göra en liten koll på hur skicket är.

Dröjer nog till nästa helg innan jag kommer in i ett garage och kan börja göra en riktig koll hur allt ser ut under bilen.

Bjuder på några bilder till från idag.

Rekord motorn, som bara sitter i motorfästena. Måste nog göra om fästena.
http://i1.tinypic.com/4mjshsj.jpg

http://i3.tinypic.com/48w1c04.jpg

Skärmarna borta.

http://i14.tinypic.com/2dv5zb9.jpg

http://i14.tinypic.com/4u4o48n.jpg

Nu så ska det börjas jaga delar, det jag kommer behöva nu är bla.

5 växlad låda med länkage.
Grenrör.
Se över bromsarna.
Svetsa lite rost.
Diffad bakaxel.
Bygga nytt avgassystem.

Kommer bli en längre lista under tiden vi börjar på allvar..

E30Tompa Rörpulare
1 september 2007 · 1 453 Inlägg

Fan va ball!! får ta en liten sväng om sen om ja köper den där 200:an som vinterbil nu smile

Hellre omkommen och bortkörd än bortkommen och omkörd:)
"Life is lika a race track, you gotta go round and round..Sure some times you crash and burn but if you don´t make the turn you ain´t never gona learn"
BMW E61 m5 (2007)
BMW E30 M3 "Barnfind" (1988)
Chevrolet Impala ss "White trash lowrider" (1964)
Streckkoden
1 september 2007 · 2 655 Inlägg

Tackar.. Det vore ju kul om du åkte 8or runt mej i Asconan med en 200a.. smile
Kom på att jag måste jaga en ny ventilkåpa till besiktningen, behöver en 2L kåpa.
Eftersom bilen inte är reggad med 2,2L motorn.. Håller tummarna på att den går igenom med den motorn.. smile

Qwaffe Halvfinsk Norrman från Sverige
2 september 2007 · 586 Inlägg

gillar dina projekt. fast gillar inte ascona lika mycket som dina andra bliar, så säg till om du får lust att sälja din 200:a (A)

Ableton Live
BMW 520d e39 "Diplomaten" (2000)
darkwizard Fordonstekniker
2 september 2007 · 1 740 Inlägg

Roligt med en Ascona. Hoppas du får ordning på allt nu.

Lev livet, det kan ta slut fort
Saab 900 I16 "Blood Red Lady" (1989)
Gjerdingen Lackerare/Bilrecondare
2 september 2007 · 4 190 Inlägg

Trevligt med ett till projekt, Du ser,  Man ska ha gammelbilar  de håller tongue hehe

Men detta ommer följas,  trevligt att du tar dig an ett til projekt smile
mvh kimpa

Streckkoden
2 september 2007 · 2 655 Inlägg

Tokyo-drift: Förstår det, går inte riktigt att jämnföra 200an mot Asconan.. smile Jag har för mej att "Terazzi" hade förhandsbokat min Nissan.. smile Nej den bilen kommer att vara min ett bra tag till..

Darkwizard: Tackar.. Jo det är kul att rädda en Ascona från rallyskogen.. Hoppas på det med men det borde inte vara allt för mycket jobb..

Kimpan_90: Ville ha en bakhjulsdriven vinterbil, ingen Volvo.. Då fanns det inte så många att välja på.. Jo det där med gammelbilar kan jag hålla med om.. Framförallt så är de ju riktigt lätta att skruva med. Det börjar ju närma sej vintervila för Nissan så jag måste ju ha något att göra under vintern.. smile

Streckkoden
2 september 2007 · 2 655 Inlägg

Idag så har jag börjat forska i alla kablar som bara hänger. Hittade på en kapad kabelmatta längst ner i skuffen igår, som får ligga kvar där ett tag till.
Det ser ut som att jag åker på att bygga ett nytt elsystem till motorn. Nuvarande system är ett riktigt "raggarsystem" med sockerbitar och ihop tvinnade kablar utan isolering. Eftersom jag jobbar på en bilelfirma så bör ju åtminstone elen vara schysst.

Det låg en databox lös i bilen, som passar en Ascona B med 2L motor, tvivlar på att den vill lira med 2,2L motorn. Men boxen som styr tändningen är rätt.. Sedan så är det en knippe kontaktstycken som är anonyma.
Så nu håller jag på och jagar elscheman från både Ascona B och från Rekord med 2,2L motorn, ingen som har något schema över?

Streckkoden
3 september 2007 · 2 655 Inlägg

Fick hem nya bromsskivor och belägg idag, hittade nya trummor och backar i bilen. Så nästa steg blir att kolla över oken. Skulle ha jagat en databox och grenrör idag men jag tappade lusten när Nissan började strula igen.. Men det kommer igång snart igen..

Så mot slutet av veckan så har jag nog kommit en bit längre med det här projektet..

Streckkoden
8 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nu så har jag fått lite tid/motivation till att skruva lite på Asconan..
Började med att försöka skruva loss instrumentgruppen, har en ny grupp från en Ascona GTE (med varvräknare och lite andra mätare) som ska monteras. Men innan den monteras så vill jag ha den original gruppen för att komma åt och se hur kablarna ser ut efter säkringsdosan m.m...

Får ta mej i kragen och handla en databox och grenrör nu under nästa vecka.. Håller även på att jaga en getraglåda och diffad bakaxel..

Startade även upp gammel Toyotan, förra årets vinterbil idag. Ska se över bromsarna och sedan så blir det att besiktiga och sälja henne.. Är lite trångt hemma, står totalt 5st bilar hemma nu..

Streckkoden
11 september 2007 · 2 655 Inlägg

Idag så blev det lite mer shopping, beställde hem nya skärmkanter och sparklådor. Får se hur mycket som går åt sen när det blir aktuellt att börja svetsa den lilla rost som är och bygga avgassystem.
Så nu är det grenrör och databox som ska jagas fram. Med lite tur så kan jag börja lite mer seriöst under helgen, om vädret tillåter.

Som det ser ut nu så blir det nog att åka med den 4 petade lådan ett tag efter besiktningen för att sedan bygga om till 5 petat och diffad bakaxel någon helg senare..

Gjerdingen Lackerare/Bilrecondare
11 september 2007 · 4 190 Inlägg

Streckkoden skrev:
Idag så blev det lite mer shopping, beställde hem nya skärmkanter och sparklådor. Får se hur mycket som går åt sen när det blir aktuellt att börja svetsa den lilla rost som är och bygga avgassystem.
Så nu är det grenrör och databox som ska jagas fram. Med lite tur så kan jag börja lite mer seriöst under helgen, om vädret tillåter.

Som det ser ut nu så blir det nog att åka med den 4 petade lådan ett tag efter besiktningen för att sedan bygga om till 5 petat och diffad bakaxel någon helg senare..

Låter bra med ny plåt smile
Rostlagning är inte de roligaste, men när resultatet är där så känns det bra gött smile

Lycka till me jagandet nu smile
mvh kimpa

Streckkoden
11 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nej rostlagning är ju inget toppenjobb, som tur är så är det inte så mycket rost att svetsa. Tog hem de delar som var lite slitna, bättre att ha det till hands när vi väl kommer igång och börja svetsa..

Tackar det lär behövas lite tur nu.. Är lite halvbökigt att få tag på delar, har inte ansträngt mej ordentligt än heller.. Utan har bara kollat runt bland bekanta och lite kunder på jobbet..

Streckkoden
13 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nu så har skärmkanterna och sparklådorna kommit hem.. Så med lite tur så har jag räddat nästa helg.. smile Har inte fått tag på något elschema till Rekord motorn än men det finns ett par kablar kvar att identifiera..

Kommer väl upp lite bilder under helgen..

Streckkoden
17 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nu börjar det hända lite grejer på Opel fronten med.. Snackade med en bekant idag när han var in på firman och handlade lite och han hade lite grejer till en Ascona låg i garaget.. Så på onsdag så blir det studiebesök ut till honom.. Ska försöka jaga förra ägaren till Asconan och se hur mycket grejer han har liggandes fortfarande.
Ska försöka bli av med förra vinterbilen så fort som möjligt så jag kan handla Getrag låda och diffad bakaxel. Kommer nog att leta reda på en ny ventilkåpa (en besiktignings kåpa) för att de inte ska börja muttra alltför mycket.. smile

Annars så har det inte hänt så mycket, bilen står där den står i väntan på delar och någon som ska pyssla om henne..

Streckkoden
22 september 2007 · 2 655 Inlägg

Imorse så blev det läga att börja lägga lite tid på Asconan.. Börjar på lite halvfart så här inför löningen. Började med att skruva loss tändspolen och tändmodulen för att få reda på vad för kablar som ska in på vilket stift. Skruvade den det som var kvar av stolfästet på förarsidan, det hade rostat av mitt på. Blir en omgång i blästern får att se hur mycket jobb som krävs för att få det schysst igen. Ventilkåpan ska tvättas, blir ev. en resa i blästern med den med.

Satt och surfade runt igår kväll och hittade en "jobbig" sida, lite glasfiberdetaljer till Opeln, typ breddade skärmar och lite annat smått och gott.. smile Får se hur det slutar men det hade varit kul med en lite bredare ascona.. smile

Nej nu ska ventilkåpan in i tvätten. Kommer med en rapport senare.

Streckkoden
25 september 2007 · 2 655 Inlägg

Nu så har jag fått tummen ur .... Beställde databox och insugsbälgen mellan spjällhuset och lmm..
Sen så ska jag forska om ett 2,0L grenrör passar på 2,2L motorn..

Så med lite flyt så kan jag börja på allvar i helgen.. smile

Godspeaker Specialist
26 september 2007 · 1 187 Inlägg

haha, Du har det du gör där smile Jag o bror rostlagade hans Ascona B i vintras. Den köptes nästan rostfri.. ... just det. Vi har sågat ur nästan hela golvet o bygt om trösklar o bytt balkar smile

Jag önskar dig all lycka, ska bli kul att se resultatet

Turbo? No. Balls!
Honda Prelude 2,2 Bus-bygge
Chevrolet S10 4,3 Ful-bygge

"Ecodriving is for poor people"
Chevrolet S10 4.3l "Skorven" (1996)
Honda Prelude 2.2 VTi "BB6 Vulture" (1998)
Streckkoden
26 september 2007 · 2 655 Inlägg

Jo man har ju inte hört "Alla bilar rostar men Opel har Rekord".. smile Nej då min Ascona har klarat sej ganska bra. Golvet är helt, motorutrymmet ser bra ut, till och med bakom framskärmarna ser det bra ut.. Det är vänstersidan som är lite sliten. Byter nog skärmkanten på högersidan med..

Tackar för uppmuntran, ska se till att få Toyotan bes. klar i helgen så jag blir av med den inom kort.. Sen så ska det bli framsteg med Asconan.

Det ser ut som att jag fått tag på kopplingsschema till insprutet nu. Fick databoxen och luftbälgen idag. Så fort Toyotan är borta och jag fått hem grenröret så ska det här projektet ta fart på allvar.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang