Irriterande bilister bakom

alain www.bimmerpower.org
7 november 2007 · 3 995 Inlägg

När man ser så många olika beteende av förare, man kan förstor att det blir svarare att tag körkort och dyrare med försäkring premium.

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW 530i (2003)
BMW X5 4.4i (2006)
FL3JM Inga konstigheter
7 november 2007 · 2 064 Inlägg

Ligger nån i röven på mig så gasar jag tills dom inte ligger i röven på mig, thats it. smile

John87 Stolt Volvoägare
7 november 2007 · 4 913 Inlägg

FL3JM skrev:
Ligger nån i röven på mig så gasar jag tills dom inte ligger i röven på mig, thats it. smile

Tills den dagen bilen bakom kör efter och slår på saftblandare wink

Pojkar kör turbo. Män kör V8.
arpus GOES wild
7 november 2007 · 325 Inlägg

Många glömmer en viktig grundregel i trafiken, "Ta hänsyn till varandra i trafiken". Framförallt övningskörare. Visst man kan tycka att det är jobbigt om någon kör i 70 km/h på en 90 km/h väg, MEN det finns ingen som helst anledning till att haka fast sig på dragkroken för det! Hänsyn!

/Jmy

Silly rabbit - Trix are for kids
bollen1986
7 november 2007 · 3 714 Inlägg

jag har en polare som e sådär lagom farlig
ligger det en bil bakom honom för länge så blir han grinig och säger aha på de sättet och sen full platta tills bilen bakom e borta hmm

lite jobbigt om det går i 140-150 på 70 sträcka

då e man inte stor

så håll avståndet är mitt råd

samma gäller om man övningkör med

fattar inte varför alla bara måste ligga så man kan byta lack me varandra ??

är det för att jävlas eller för att den som övningskör råkar ligga 10 km/h under hastigheten?

"Jag är inte dum jag har bara otur när jag tänker"
Mitt galleri: http://www.garaget.org/bollen1986/gallery
Vill du ha din bil fotad i skövde? skicka ett PM
Lady_Milla Alecci's fästmö
7 november 2007 · 708 Inlägg

håller med....trist när folk inte visar hänsyn.....jag ha ju inte på dimmljuset hela tiden jag ba blinkar med de å om de e på dagen kan jag bromsa lite om dom inte fatta bromsa jag sen kör ifrån en bit de flesta bruka fatta de där

Arbeta Aldrig Mot Naturen, Utan Alltid Med Den.
Paiken
8 november 2007 · 3 Inlägg

bry dig inte, låt dom köra in i dig om dom så vill, det är dom som åker på det om dom gör det.. såvida du inte gör något som distraherar dom.

zoopåse
8 november 2007 · 1 171 Inlägg

Jag tycker det är befogat att bli orolig när bilisten bakom riskerar ens nacke och det inte finns så mycket man kan göra åt det. Man kan ju försöka att inte bry sig men när det inte bara är hans bil han riskerar utan även din hälsa så går det ju inte att använda det resonemanget (att det är därför man inte ska bry sig).

wimhed
8 november 2007 · 510 Inlägg

Paiken skrev:
bry dig inte, låt dom köra in i dig om dom så vill, det är dom som åker på det om dom gör det.. såvida du inte gör något som distraherar dom.

Finns kanske dom som bara har en bil (jag bland annat) .. Och skulle någon köra in i mig resulterar det i att jag blir av med bilen för lagning/bilen värderas och jag får pengar .. Pengarna vill jag inte ha, då bilen betyder något, iaf för den som lägger tid och kärlek på bilen .. Och lagning, hur ska jag då ta mig till jobbet då jag jobbar natt? Alla har inte tillgång till bussar/mm .. Att dom därbakom kör i en är kanske deras fel, men det är ju endå den påkörda som blir mest drabbad .. Av med bilen bara för någon fjabbe inte kunde hålla avståndet? Nej, förstår inte hur du tänker där, samma sak som ni andra som skriver, "bara bromsa, smäller det så gör det de" osv .. Mvh Johan

Opel Vivaro (2011)
Ford F100 (1953)
NissanMotorsport
8 november 2007 ·

Ända gångerna ja ligger ganska nära är när jag väntar på en raksträcka å köra om på..  kan ju inte ligga flera meter bakom och så kommer det en liten raka, hinner man ju inte, men lite irreterad blir man om en ligger bakom hela tiden, fast det finns omkörningstillfälle

Errol
9 november 2007 · 320 Inlägg

intressant.

har själv planer på att montera en stark 100Watts lampa bakåt.

för sj blire en hel del landsvägs-körning och nästan jämt är det någon som ligger och "fegar" bakom, alternativt har helljus + för kort avstånd. spec mörkerkörning.


men har inte testat än, har jag den inuti blir det fina reflektioner in i kupen
& ha den utanpå är inte så snygg.

Bobo
9 november 2007 ·

Om jag ligger och trycker någon i röven vilket jag gör ibland så finns det alltid en anledning, och det är oftast att bilen i fråga inte håller gällande hastighet, visst alla har inte 4wd på vintern och vågar inte åka så snabbt men då ska de iaf underlätta en omkörning, gör man inte det då får man räkna med en bil några mm bakom och ni som bromsar till hur tänker ni egentligen, vem tror ni skadas mest om bilen bakom kör in i er, hade ett sådant geni som tvärbromasade framför mig bara för jag tutat på honom (han missade att det blev grönt, han låg i vänsterfilen) och det var riktigt nära att jag smällde in i honom och idioten har ett barn i passagerar sätet som kanske är runt 7 år, att utsätta sitt barn för risken att bli påkörd bakifrån på det sättet så måste man sakna något, jag tog kort på bilen för att få regnummret, men den stod på en firma (jag ville gärna komma i kontakt med föraren)

Le1no
9 november 2007 · 72 Inlägg

Ansiktet skrev:
Det är så här att jag har länge funderat på en sak när det kommer till avstånd mellan bilarna i trafiken. Varför jag har funderat på det är för att jag fortfarande är övningskörare och håller farterna relativt strikt. Eftersom jag gör det resulterar det ofta i bilister bakom som håller cirka 3m avstånd vilket jag anser mindre smart. så jag har funderat på att dra någon typ av lampa till bakre fönstret och sen ha en killswitch  vid ratten så jag kan slå på och av den.
   
Lampan ska funka så att när någon håller ett "drygt" avstånd så slår jag på lampan för att "säga" att det inte uppskattas. Själv tycker jag det är en ganska kul och inte så dum idé men är det ån som vet hurvida sånt är lagligt och hur skulle du som bilist bakom reagera på något sådant, eller är du som mig irriterad på vissa bilisters uppförande och skulle kunna ha en egen sån? (det kanske redan finns något sånt men jag har ingen aning om det)

Tacksam för svar och åsikter
Mvh///Tommy

javisst låter på sätt ocfh vis som en bra ide brukar sj vara den som nosar i arslet e ganska trött på folk som ligger på omkörningsfilen i exakt 110 kmh och d e väldigt törande när man har brottom o inte kan byta fil för non sekund så man bara komemr förbi..

LazerHawke
9 november 2007 · 1 268 Inlägg

FireTraXX skrev:

MissMotor_ skrev:

evilaudio skrev:
ligger folk för nära??   flytta på er då elle gasa.. HEPP problemet e löst..

lol bra sakt!

Nää skämt å sido. Orkar man haka upp sig på de?! Varför bry sig..
Visst jag förstår vad du menar och visst de är jobbigt ibland men... de är väl deras problem.
Ogillar du det så bromsa lite hårt tvärt så dom kommer ännu närmare. De funkar iaf. Lovar att dom håller avståndet efter det. De blir ju deras fel om de skulle smälla. Men nej, så kanske man inte ska tänka.

Annars funkar de att blinka med bakdimmljuset. Men jag föreslår att inte haka upp sig på det

Vill bara säga att om man bromsar utan anledning och personen bakom kör in i en så är det lätt att den som bromsar blir ansvarig.

hehe böter på det oxå "inbromsning utan anledning" wink

Pellefax
9 november 2007 · 644 Inlägg

alain skrev:
när jag kommer bakifrån en bil och kör lite för nära är för att visa att jag önskar köra om, ja har sett flera gånger bilar med övningkör skylt som är spickad på vänsterkörfält där dom har ingenting att göra och som stanna där, stort fel från ledare, tyvär finns bara en lösning, köra om på höger sida i alla fall på 50 eller 70 vägar.

Köra om på högersidan är nog bland det mest idiotiska jag hört..  Hoppas någon polis ser dig när du gör det så får du cykla i fortsättningen..
Ang avstånd, I Norge tar dom körkortet på plats om man inte håller avståndet,tyvärr är det inte lika hårt här,men det skulle behövas,förvånansvärt många som inte kan trafikregler på detta forumet,men många är tydligen inte 18 ännu,men ni kanske ska ta körkort en dag och då får ni lära er lite regler också... wink

_VeNoM_ Giftig
9 november 2007 · 419 Inlägg

Om nån ligger nära mig en längre stund så brukar jag lägga ena foten på bromspedalen bara så att ljuset tänds men utan att bromsarna tar. Då brukar de flesta glida bak en liten bit.

LTJD
Volvo S70 2.5T VIP "Silver Flash" (1999)
zoopåse
9 november 2007 · 1 171 Inlägg

Fast egentligen vad spelar det för roll om man har en "godtagbar anledning" att bromsa eller inte? Hur ska den bakom veta att det inte kommer komma en godtagbar anledning så att han kan ligga och trycka där bak? Och räcker det inte med att man tror att man har en godtagbar anledning att bromsa? Tror man att det kommer ett rådjur ut på vägen så borde man väl bromsa vare sig det är sant eller inte...

lonewolf-holm ___ "ByggSnubben" ___
9 november 2007 · 2 456 Inlägg

En annan skiter i dom som ligger i baken å slickar vill dom om fins det flera filer att välja mällan .... men fan blir iriterad på dom som börjar leka med bromsen då dom tycker att man kanske ligger för nära då e det så man börjar fundera på att parkera bilen i deeras baklucka ...

Jobbar:Som Byggare Grovis+Smed+Asbest Sanerare.
Hatar: Regn !!! och Falska Människor.
Projektet; http://www.garaget.org/forum/viewtopic. … 9#p3167999
http://www.nitroz.se
Chevrolet Nova II "The Red Rose" (1966)
Dodge Challenger "The Crazy CAT" (2016)
Sir_Ed
9 november 2007 · 304 Inlägg

Jag tänkte samma! Funderade på fingret också.

Kommer säkert att göra något liknande i framtiden big_smile

I have my own race...
Zairon Tyskstuk.se
9 november 2007 · 630 Inlägg

Det är alltid den som kör in i den framför som blir skylldig.
Det som zoopåse säger är helt riktigt!

Men håller ändå med Evilaudio, sväng eller gasa. Det är på tok för många i omkörningsfilen som inte har där att göra.

Skulle det vara så att man ändå har någon i röven så brukar jag dra lite lätt i handbromsen så man tappar fart snabbt utan att bromsljusen tänds. Då brukar dom bli skrajja smile
Dock inte rekommenderat att rycka i kryckan bara sådär ;D

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang