Mx-3 Renovering, städning och styling

Shikyo
3 juni 2009 · 7 Inlägg

Tänkte jag skulle följa god sed och lägga upp en projekttråd som många andra gör om inte nanat så kan jag hålla reda på själv vad fasen jag håller på med och få tips av folk som kanske gjort saker som jag tänkt göra och delge hur de tyckte det blev.

Mazda MX-3 inköpt nyligen.

Körde en knapp vecka sedan sställde jag den på backen för översyn.

Inledde direkt med oljebyte samt filter så det är gjort.

Just nu står den och väntar på nytt Luftfilter med rör etc från USA, blir Acura Integra ombyggnaden, funderade ett tag på RAM short air intake men det blev cold air intake istället, borde komma i veckan tycker jag.

Passade på när jag ändå väntade att skruva av insuget samt ventilkåporna för att rengöra samt lacka dem, som det är tänkt just nu blir det röda ventilkåpor och svart insug, MAZDA som står på ventilkåpan i godset blir blankpolerat och olackat. Beställde ett nytt packningskit så jag kan byta alla packningar ohc O ringar osv som jag nu skruvat ut, borde komma nästa vecka eller på fredag om jag har en jäkla tur.

Power window kontrollen på förarsidan smälte 3:e dagen jag hade bilen så det är på väg en "ny" sådan också, just nu är kontrollen för förarfönstret avlödad.

Polering pågår, ska ta och skaffa lite färg touch up så jag kan fixa lite mindre skavanker.

Invändigt är det mest städning också, polering och tvättning av detaljer osv.
Förberett för en kylartvättning men går itne förrän motorn är ihopa igen.



Saker som ska bytas inom kort men ej beställt:
Instrumenttavlor (HVAC) blir någon form av reverseglow paneler, sannolikt vita med blå bakljus.
Tändkablar.
Altezze Tail lights (Kan inte bestämma mig för vilka jag tror passar, svarta eller chrome).
Ratt
Pedaler
Växelspaksknopp samt ny damask.
Aluminiumringar till instrumenttavlor eller ev bezel, tror det blir aluringar dock.
Klädsel till säte behöver åtgärdas, antingen klä om eller nya stolar.
Bumperlights är gamla och gulnade.
Ena foglighten fungerar inte, kan vara lampa bara men båda är rostiga och otäcka, behöver bytas.
Nya silikonslangar, ska bara ta reda på exakt vad jag behöver sedan blir det beställa.
Börja byta Catchtanks, måste ändå flytta Kylartanken så jag köper en ny istället som är snyggare.
Nya slangklämmor till nya luftfiltret, misstänekr att de som inte kommer med är så snygga så då blir det Aluklämmor från biltema (röda), luftfilterröret är svartlackad aluminium.


Det är det konkreta som finns på tapeten just nu, kommer garanterat mer vart det lider men man får börja någonstans, vill ju använda den också.

Tips mottages gäran, antingen på bra ställen att köpa det jag listat eller annat, vad som...

Senast redigerat av Shikyo (10 juni 2009)

Shikyo
4 juni 2009 · 7 Inlägg

Luftfilter har anlänt och till min fantastiska glädje (NOT) så visar det sig att röret är 70mm och inte 76mm som jag trodde det skulle vara..  Skit samma kan man tycka men det är Grymt mycket svårare att hitta silikonreducerare från 89-70 än vad det är att hitta 89-76, faktum är att jag bara hittat det på ett enda ställe i sverige och då var det blått och jag ska ha svart hmm.

Hittade på nätet till ok pris men då är det 6-10 dagars leverans igen och nu har jag ju allt. Ska iväg till psoten nu och hämta ett paket, rätt övertygad om att det är sotningssatsen, lägger upp bilder i tråden senare. Ska försöka hinna iväg o blästra ventilkåporna ikväll också.

Shikyo
4 juni 2009 · 7 Inlägg

Varit och blästrat ventilkåporna men eftersom jag är en förbannad nöt så hade jag inte aktiverat högtrycket ordentligt så den bara sprutade bort allt aluminiumspån på godset utan att ta bort mycket mer än det yttersta laget skit. Så visst, den är lite renare men inte är det ner till godset. Ev blir det omgörning i helgen men nu blir det banne mig inte mer aluminiumspån utan nu blir det sand som är förbannat mycket billigare.

MilleN
6 juni 2009 · 9 108 Inlägg

Trevligt projekt, men fixa gärna en tydligare rubrik genom att redigera ditt förstainlägg.

Shikyo
17 juni 2009 · 7 Inlägg

Uppdatering: Glädje och problem.

Slipat upp Mazda på ventilkåpan och rödlackat dem båda. blev faktiskt ganska bra msåte jag säga, även satt på packnigarna som jag beställde från england men det visar sig att i det set jag köpt ingick inte packningar till bränsleinsprutningen så det var inget vidare, ovanpå det så har jag bara 5 av de 6 gamla kvar och de skulle nog behöva bytas. Hittade ingenstans att köpa dem så jag har kontaktat Mazda för att få originalpris, orolig att det kommer vara astronomiskt för 6 sketna gummiringar. Verkar inte fungera med vanliga O-ringar.

Insuget är slipat där det ska och svartlackat resten, har 1 eller kanske 2 lager kvar att lacka. Dock problem med designen på insugets rör, det är de som är lackade men det är itne gjort som det ska vara än. SVårt att förklara utan bilder, bilder kommer.

Allting annat har kommit så allt jag saknar nu för att skruva ihopa bilen igen är packningar och en stor slangklämma till sportluftfiltret. Räknar med att bli klar i helgen, så länge packningar hittas.

Shikyo
17 juni 2009 · 7 Inlägg

Precis pratat med Mazda och det skulle landa på ca 2000 för nya packningar till Fuel Railsen...  helt sinnesjukt..   blir till att se vad jag kan använda och ev komplettera....

Shikyo
21 juni 2009 · 7 Inlägg

Sådärja! Blev klar med det jag satt ut att göra inledningsvis dvs Fas 1 eller vad man ska kalla det.

Nya bilder upplaggda och var ute en sväng med bilen idag, egentligen för att köpa den sista slangklämman till sportluftfiltret och hitta olja att ta på filtret i sig. De hade ingen hmm men slangklämman fick jag i varje fall.

Så nu är motorutrymmet klart för denna rundan, ska vända uppärksamheten på lacken och lite andra saker som främst gäller ändröret som ser ut som skräp, helt otroligt rostat och fult. Letar just nu efter Altezza tail lights som jag ska ha, fortfarande itne bestämt mig för vilka det blir, förmodligen svarta. SEdan ska jag köpa lite nya kontakter till batteriet på fordprobestore.co.uk och så behöver jag fortfarande ny växeldamask, växelknpopp, snyggare skydd till handbromsen och lite annat.

Ska också gräva runt efter begagnade schyssta dimljus men jag tror jag beörjar med svenska sksrotar osv för det, mina är rostiga som fasen och ser ut som skit rent ut sagt. Men i vilket fall så är jag glad att jag kan köra med bilen igen för det var en av anlöedningarna att jag skaffade den.

Uppdaterar när mer blir gjort.

Senast redigerat av Shikyo (21 juni 2009)

Shikyo
6 juli 2009 · 7 Inlägg

Sådärja, ytterligare mer fixat.

Nu är fönstreet användbart igen, fick min reservdel och skruvat i den så rutan går att veva ner igen.

Har även fått Parts listor från ebay samt min Chilton repairmanual som verkar riktigt bra!

Ska plocka in luftfiltret idag öfr att olja in det med K&N filterolja etc som införskaffats. Annars är det mest läge att köra lite tycker ajg.

sir_daniel www.kudoz.se
6 juli 2009 · 3 802 Inlägg

inte dags att skaffa en kamera o lägg upp bild också? klart roligare att följa trådarna då.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang