Ford Granada Ghia "Amerikansk Ford Granada Ghia" (1977)


902 visningar (2 idag)Effekt / Vridmoment
98 hk / ? Nm
Motor, växellåda och avgassystem
Rak 6:a på 250 CUI (4,1 liter)
C4 3-stegs automat
Effekt och prestanda (ingående)
Hela 98 hk
Chassi
Stötdämpare fram, bladfjädrar bak
Fälgar, däck och bromsar
Fälgar från en Lincoln Towncar, som jag renoverat och pulverlackat, vintern 2021. Dom är väldigt lika de originalfälgar som bilen hade som ny.

Vitour-däck med vit däckrand, 205/65/15
Interiör / Inredning
Helt original, ljusgrå skinn/vinyl-inredning i otroligt fint skick, med träpaneler av äkta plast.
Bilstereo och multimedia
Ford original stereo med 8-track
samt
extramonterad Pioneer MVH-190UI-stereo under mittkonsollen, med dolda 5,25" Pioneer i dörrarna och 6x9" Cerwin Vega under hatthyllan.
Exteriör / Styling
Ghia-utrustning, d.v.s. kromlister runt om och Ghia-emblem
Grått vinyltak

Bilen är helt original förutom fälgarna
Framtidsplaner
Vintern 2020/2021:
- Omlackat en dörr och huv pga repor
- Bytt Ghia-kromlister mot helt nya NOS-kromlister köpta från USA
- Nya Granada emblem på framskärmarna
- Rostskyddad underredet och hjulhus
- 3-stegs polerat och lackskyddad
- Köpt andra fälgar från en Lincoln Towncar som är väldigt lika originalfälgarna bilen hade som ny. Har pulverlackat dom och monterat nya däck med vit däckrand.
Övrigt
Som alla sagor, så måste vi börja med: Det var en gång...., närmare bestämt i slutet på 70-talet som min styvfar köpte en mycket ovanlig bil i Sverige - en amerikansk Ford Granada Ghia (2-door coupé). Och som 10 åring så föll jag pladask och blev helt förälskad. Så förälskad att jag ungefär drygt 10 år senare köpte tillbaka just den bilen (den vita 2-dörrars coupén), men den hade då gått ner sig i skick, och som fattig 20-åring hade jag inte råd att renovera den och blev tvungen att sälja den.

Allt sen dess har jag haft en dröm, att någon gång igen äga en USA-Ford Granada, men med kravet att den skulle vara i perfekt skick! Jag har letat på nätet och även kikat på ett par bilar här i Sverige (finns ca en handfull bilar), men de har inte varit i det skicket som jag ville. Men så, i början på Juni -20, så ramlade jag över denna bilen av en händelse på Facebook och kontaktade ägaren, som bodde på Teneriffa, och på den vägen är det...

Bilen är en -77 i nästan mint condition. Finns en del småsaker, men den är ändå 44 år, och bilen kommer att förfinas allt eftersom. Den är tillverkad 761120 i Fords Mahwah-plant, för export till Europa. Har levt sitt liv i Spanien (bl.a. av en ordförande för en klassisk bilklubb), och de sista fem åren av en entusiast på Teneriffa.
Ägarförhållande
Bilen införskaffades 10 juli 2020
Skapad
20 november 2020
Uppdaterad
8 juli
GranadaLasses andra bilar
Senast inloggade besökarna