Logga in

2019-07-17

Först och främst, våra e-postadresser och lösenord är så vitt jag vet INTE på drift. Trots det så har jag idag beslutat att nollställa alla användares lösenord, och kräva en lösenordsåterställning för att kunna logga in igen.

Varför? Idag finns det stora e-post- och lösenordsdatabaser som cirkulerar (kombinerade listor från webbplatser och andra tjänster som kompromissats genom åren). Dessa listor innehåller oftast e-postadresser samt lösenord som inte varit krypterade eller haft svag kryptering. Många äldre konton på Garaget kan fortfarande ha lösenord som använts på tjänster som varit kompromissade vid något tillfälle, och därmed cirkulerar troligen också inloggningsuppgifterna med dessa listor. Oavsett hur stark kryptering vi använder när vi sparar lösenorden, så hjälper det inte om lösenordet redan är på vift. En lösenordsåterställning för alla löser detta för oss dock, åtminstone tillfälligt.

Lösenordstips! Använd aldrig samma lösenord på flera ställen. Använd en lösenordshanterare (t.ex. Password Safe (https://pwsafe.org/) som finns för många plattformar) och lagra unika och långa lösenord för allt du använder. Även webbläsarnas (Chrome t.ex) funktion för att generera och spara långa unika lösenord är bra.

Sen vill jag också be om ursäkt för besväret, men jag hoppas att ni har förståelse.

Mvh chrizz


Klicka här för skicka ett nytt lösenord till din e-postadress.


Garaget kommer inte att posta något på din sida utan tillåtelse. Vi använder endast e-postadressen för att verifiera din identitet. Inloggningen sker med ditt Garaget-konto på samma sätt som när du loggar in med lösenord

För att inloggningen ska fungera krävs att e-postadressen som används för ditt konto på Garaget är samma som används på Facebook eller Google.