Integritetspolicy och information om användning av cookies

Inledning

Denna integritetspolicy förklarar hur Garaget behandlar dina personuppgifter. Policyn vänder sig till dig som besöker vår hemsida, har ett konto hos oss, företräder våra företagskunder eller på annat sätt kommunicerar med oss.

Din integritet är viktig för oss. Vi är därför angelägna om att de personuppgifter som samlas in om dig lagras och behandlas på ett tryggt och säkert sätt, och i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning.

Vi uppmuntrar dig att läsa igenom denna policy noggrant. Om du har några frågor om hur dina personuppgifter behandlas kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna som finns längst ner i policyn.

Vilka personuppgifter behandlas och för vilka ändamål?

Vi behandlar följande personuppgifter om dig:

Uppgifter som du själv lämnar till oss:
  • Namn, användarnamn, e-postadress och bostadsort när du blir medlem
  • Namn och kontaktuppgifter om du är företrädare för en företagskund
  • Kontaktuppgifter i samband med att du skapar ett evenemang.
  • Uppgifter som medlemmar publicerar på hemsidan, dels information om vad du som medlem har publicerat, dels eventuella personuppgifter i andra medlemmars inlägg.
Uppgifter som vi skapar eller som genereras när du använder våra tjänster:
  • Användar-id och lösenord, om du är medlem
  • Information om dina besök på vår webbplats, genom så kallade cookies. För mer information om hur vi använder cookies, se längre ner i denna policy
  • Information om din bredbandtjänst, såsom IP-adress, operativsystem, typ av webbläsare, anslutningshastighet och internetadministration
  • Information om hur du använder hemsidan (besöksbeteende)
Uppgifter som vi inhämtar från externa källor:
  • Information om din e-post- eller ip-adress är spärrad på grund av tidigare spam-aktiviteter.
  • E-postadress om väljer att logga in genom Google eller Facebook
  • Ett genererat identifikations-ID för din webbläsare när du använder en webbläsare med stöd för push-meddelanden

Vi behandlar dina personuppgifter för följande ändamål:

När du endast besöker vår hemsida:
  • För att förbättra webbplatsen och för att ta fram anonymiserad statistik över hur webbplatsen används.
  • För att förvalta och testa våra IT-system
När du är medlem hos oss:
  • För att förhindra spam och ge en bättre användarupplevelse på hemsidan.
  • För att leverera och administrera ditt medlemskap (t.ex. identifiera dig som användare) samt för att administrera hemsidan.
  • För att anpassa ditt medlemskap utifrån hur du använder hemsidan (t.ex. genom att rekommendera andra bilar)
  • För att ge dig relevanta och personliga annonser utifrån hur du använder vår hemsida.
  • För att förbättra våra tjänster (t.ex. genom att sammanställa statistik för analysbehov).
  • För att kunna skicka push-meddelanden till din webbläsare (desktop och mobil).
När du är företrädare för en företagskund:
  • För att administrera våra kundförhållanden samt att kunna kontakta dig som företrädare för vår företagskund.
När du på annat sätt kommunicerar med oss, t.ex. via vår support:
  • För att svara på frågor eller hjälpa dig med ditt ärende

Laglig grund för behandlingen av dina personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla ett avtal med dig (ditt medlemskap) och när vi har ett legitimt intresse att behandla dem, t.ex. ett intresse att kunna kommunicera med dig samt att marknadsföra oss och utveckla våra tjänster. Behandlingen av dina personuppgifter är i vissa fall också nödvändig för att vi ska kunna fullgöra rättsliga skyldigheter som följer av lag. Om vi skulle behandla dina personuppgifter för något ändamål som enligt dataskyddslagstiftningen kräver ditt samtycke, så kommer vi att inhämta ditt samtycke i förväg.

Utlämnande av Dina personuppgifter

Uppgifterna kan komma att lämnas ut till externa bolag som vi samarbetar med, bl a för att förhindra spam på vår hemsida. Vi kan även behöva lämna ut uppgifter som myndigheter begär att få del av.

Bolag som hanterar personuppgifter för vår räkning får alltid ingå ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med oss i syfte att vi ska kunna säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter hos våra samarbetspartners och leverantörer.

Dina personuppgifter behandlas alltid konfidentiellt och skyddas med lämpliga säkerhetsåtgärder. När vi anlitar leverantörer av IT-tjänster som finns utanför EU/EES säkrar vi att dina uppgifter skyddas på ett adekvat sätt, t.ex. genom att ett dataöverföringsavtal tecknas med den leverantör utanför EU/EES som får åtkomst till våra IT-system.

Lagringsperiod

Dina personuppgifter lagras bara så länge som det krävs för att uppfylla ändamålen med behandlingen, eller så länge som vi måste lagra dem enligt lag. Därefter raderas de i enlighet med våra rutiner för gallring. T.ex. raderar vi alltid dina personuppgifter när ditt medlemskap upphör.

Cookies

Vi använder cookies på denna webbplats. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator för att exempelvis underlätta vissa funktioner, som navigering på webbplatsen. Vi använder även cookies för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen, analysera besöksmönster samt förbättra webbplatsens funktionalitet och användarens upplevelse av webbplatsen. Information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera webbplatsen. Slutligen använder vi cookies för att se vilka annonser som är relevanta för dig och för att kunna utvärdera reklamkampanjer.

Cookies används ibland för att samla in uppgifter som kan anses utgöra personuppgifter, som t.ex. information om den utrustning du surfar från, men inga personuppgifter som är direkt hänförliga till dig som person.

Cookies kan antingen raderas automatiskt när du stänger sin webbläsare (så kallade "session-cookies") alternativt lagras på din dator för att underlätta vid framtida besök på webbplatsen (så kallade "persistenta cookies"). Även persistenta cookies ska tas bort automatiskt efter en viss angiven tid.

Vissa cookies placeras på vår webbplats av en tredje part. De lagrar information om ditt besök på vår webbplats och andra webbplatser som inte tillhör Garaget, t.ex. information om de sidor som du besöker eller om du reagerar på annonser och mail. Detta för att kunna visa relevanta annonser för dig. Vi har inte åtkomst till hur tredje parter placerar cookies eller vilka personuppgifter och andra uppgifter som de samlar in. Det är därför viktigt att du kontrollerar tredje parts webbplatser för att få mer information om hur de hanterar cookies.

De cookies som används på våra webbplatser beskrivs nedan.

Namn Typ Syfte Lagringstid Utlämning av information till tredjepart
_ga Persistent Google Analytics 2 år Google Analytics
_gaid Persistent Google Analytics 24 timmar Google Analytics
_gat Persistent Google Analytics 1 minut Google Analytics
cookieconsent Persistent Döljer cookie-meddelande 1 år
garaget Persistent Autentisiering 1 vecka
csrf_token Persistent Säkerhet 1 dygn
mayhem Session Döljer annonsblockeringsinformation Session
OACBLOCK Persistent OpenX 1 månad
OAID Persistent OpenX 1 år
OASCCAP Session OpenX Session
PHPSESSID Session Sessionshantering, minnesfunktioner t.ex. tema. Session
videoViews Session Videofunktionen Session

Om du inte accepterar användning av cookies kan din webbläsare ställas in så att den automatiskt nekar lagring av cookies eller informerar dig varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Om din webbläsare nekar cookies kan det medföra att funktionaliteten på webbplatsen begränsas.

Vår hemsida kan ibland bädda in innehåll och delningsverktyg från sociala nätverk, till exempel Facebook och Twitter. Leverantörerna av dessa tjänster kan därmed komma att använda cookies på vår webbplats. Vi har ingen åtkomst till, och kan inte styra över, dessa cookies eller de uppgifter de samlar in. Du bör kontrollera relevant leverantörs webbplatser för ytterligare information om dessa cookies och om hur Du kan välja bort mottagandet av dem.

Dina rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen

Du har vissa rättigheter i förhållande till oss. Om du vill utnyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna i nästa avsnitt.

  • Rätt till tillgång (registerutdrag) - en rätt att få bekräftelse på och information om din personuppgiftsbehandling.
  • Rätt till rättelse - en rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
  • Rätt till radering - en rätt att få uppgifter borttagna.
  • Rätt till invändning - en rätt att invända mot behandling som baseras på intresseavvägning, t.ex. för direkt marknadsföring.
  • Rätt till begränsad behandling - en rätt att kräva att personuppgiftsbehandlingen begränsas, exempelvis om du motsätter dig uppgifters riktighet.
  • Rätt till dataportabilitet - en rätt att kräva att personuppgifter flyttas oss till annan. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen, har du även rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten, som är tillsynsmyndighet.

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Garaget Media AB är personuppgiftsansvarig för de behandlingar som beskrivs i denna integritetspolicy. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas, eller vill utöva någon av rättigheterna ovan, vänligen kontakta oss:

Garaget Media AB
Munkgatan 7
722 12 Västerås
E-mail: christian@garaget.org

Uppdatering av integritetspolicyn

Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 18 juni 2018 och kan komma att ändras. Om vi gör väsentliga ändringar i policyn kommer vi meddela dig senast 30 dagar innan ändringen träder i kraft genom e-post, genom tjänsten, eller genom att publicera en ny version på vår webbplats.

Senast inloggade medlemmarna


Aktuellt på Garaget



Nyheter på Garaget
Postat i nyheter av chrizz 2017-06-16 08:06

Visa alla

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang


Evenemang





Statistik

Besökare just nu
797
Medlemmar
209 677
Bilar online
217 106
Videoklipp
84 733
Bilder
3 296 294
Blogginlägg
77 953
Kommentarer
8 269 249
Gästboksinlägg
7 152 140
Betyg
5 709 082
Prylannonser
163
Forumtrådar
311 544
Foruminlägg
4 255 051
Evenemang
155

Sponsrade tjänster

Powered by
boka bilservice till fast pris

Annons:

Pengar tillbaka från reservdelar, däck, mm - www.cashbacker.se
Få pengar tillbaka när du handlar online. Gratis medlemskap.