Team EMP garage ljudbyggen [Passat 1.8t] Start s.27

Ett intresse - En tråd - Massor av gemenskap.
  • 107 Följare
  • 299 734 Visningar
  • Uppdaterades senast 15 augusti 2014
per-ling
21 mars 2011 · 161 Inlägg

Gryyymt bygge smile

Drifting_06 Örnsköldsviks Gatbilar
21 mars 2011 · 50 Inlägg

burning skrev:

Drifting_06 skrev:
Tjeniz Törna!
På tisdag kommer det lite godis till gubben, tar in det till dig när jag slutar eller om du är vaken när jag passerar på morgonen. big_smile

Ha de gott å bygg på nu hälsar vi på Fixus Bjästa.

Härliga tider! big_smile Ser fram emot att höra resultatet sen! smile Kommer bli supergrymt! Kommer batterierna på tisdag också? - Jag kliver upp 07.20 på tisdag morgon så du vet tidschemat smile

Fixus Bjästa is teh shiet! wink

Jo jag tror att batterierna också landar imorgon. tongue
Ringer dig vid 7 när jag tittat igenom grejerna.

Örnsköldsviks Gatbilar
Örnsköldsviks Offroad klubb
http://www.garaget.org/forum/viewtopic. … 5#p3122695
Renault 5 GTE "Stålmusen" (1988)
burning Enormous Musical Performance
22 mars 2011 · 644 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-0bc3b380fb31e465dab469ca8951a8c4.jpg
2st nya batterier smile Tack till MRT!
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-227640cdc63178fad51efda06541d99c.jpg
Batteriet som satt i Golfen :-P
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-450fcc782dcc8b9d058bf23ef1c2da66.jpg
Mer dämpmatta.

Och vilken service, det levererades i morse 07.00 till dörren.


Tack MRT och Fixus, Jonny och Daniel för det trevliga bemötandet!

Idag fortsätter vi med dämpning, byte av motorfäste och eventuellt lite andra småsaker. Uppdatering kommer så fort det händer något. smile

SpeedOfLight
22 mars 2011 · 1 432 Inlägg

Jaden servicen är svårslagen wink

Igår uppgraderades även matningskabeln ifrån generatorn till 50mm2.
Det som är kvar att göra nu när vi får hem resterande strömkabeln är att uppgradera motorjorden och chassijorden.

Anledningen till varför dessa jordar skall uppgraderas är för att du skall alltid ha lika stor jord- som pluskabel. för annars kan det ej strömma optimalt med ström igenom den grova kabeln som blivit monterad som plus.

Alla ni som har hållit på med el och stereo vet ju givetvis redan detta men för er som är ny inom området så kan det vara en viktig information att tänka på.

Tro inte att du undkommer döden bara för att du slutar leva!
..::[Kör det som gör dig lycklig
]::..
Touch by U - Då du söker vinyler/dekaler till rätt pris.
burning Enormous Musical Performance
23 mars 2011 · 644 Inlägg

SpeedOfLight skrev:

persson-89 skrev:

SpeedOfLight skrev:

Hur mycket spackel har du använt? hmm
155 db ska inte vara några problem om man har använt spacklet rätt tongue
Bilen ska ju dämpas oxå vet'u wink

15000kr bara i spackel. sen var det spackel under det spackel jag spacklade på. haha nä men kolla mina projektbilder på gamla fordon.  påtal om spackel så kan man bara använda det på ett sätt?

Nä man kan helt klart använda spackel fel oxå. t.ex bygga upp former i finspackel (typ EPA metoden för att ordna krockskador) När man lägger flera tjocka kakor med spackel för att man inte duger till att hantera plåt. (nu vet jag dock att du kan hantera plåt, men det e ju inte alla som kan det...

burning skrev:
Ännu en konstruktiv dag i garaget och bilen står numer på gården, utanför lägenheten. Vilket är jävligt skönt med tanke på att jag blir av med garaget i slutet av månaden. Nytt på gång dock!

Nu börjar det även hända saker på billjuds fronten och det är inte långt kvar till beställning.
Mer information kommer när det är spikat och klart!

Gick flytten smärtfritt?

Jag är ju inte plåtslagare eller duktig på att lackera men vad jag har förstått så ska man laga rosten innan man spacklar och med tanke på hur mycket rost som är "glömd" att laga så skulle det vara roligt att veta vart dom 15,000kr spackel är någonstans.

Jävligt synd för jag trodde du var en reko kille Persson, faktiskt. Det är i alla fall det intrycket jag har haft hela tiden. Men skenet kan bedra, som man brukar säga.

Att det skulle vara så mycket rost i både skärmkanter, golv och ja faktiskt överallt, det hade jag mycket svårt att tro.

Hur som helst. - Vi har mycket jobb på golfen om vi vill att det ska fortsätta se ut som en bil och inte en avdankad fiskehamn i norra delen av Polen.

Hoppas inte fler råkar ut för samma sak!

// En bitter Henrik efter en dag nere på fixus. (Bilder kommer upp imorgon)

SpeedOfLight
23 mars 2011 · 1 432 Inlägg

Nä men Henrik nu förstår jag dig inte...
Jag har ju hela tiden hävdat att han verkar ha varit skitseriös som lagat bilen med "apskit" då fort det funnits möjlighet till det.

Exempel på områden man tydligen kan använda detta som alternativ lösning istället för att göra något rätt ifrån början.

1: Framblinkers (Fäste sprucket)
2. Sidoblinkers (Fäste sprucket)
3. Sidolister (clips trasiga)
4. Dörrlister (clips trasiga)
5. solfilm på sidorutorna (Satt tydligen inge bra med orginal klistret)

Om man då räknar lite snabbt på vad ett par beg fram blinkers kan kosta... 100?, sidoblinkers - 20kr till närmaste skrotens fikakassa, clips till lister - gratis, du får dem tillsammans med sidoblinkerserna då du far på skroten.

Ja kort och konsist så sparade han in ca 120 kr på att bygga bilen med trasiga grejer och kleta fast dem... Skitseriöst. Låt säga att han köper blinkerserna på skroten oxå, då hade han säkert fått allt för 100:- till fikakassan, för ingen skrot ids ta och bokföra så pass små summor.

Låt se här, vad kan man få för 100:- en pizza och 1,5L cola? Eller en bil som faktiskt varit frächare?

Sne kan vi ju fortsätta med hur den här fruktansvärt duktiga plåtslagaren har lagat bakre hjulhuset på förarsidan. det va rost där som troligen va synlig, så han kapade bort den, la en plåt och svetsade dit den.. OK detta låter seriöst, visst... men en plåtslagare hade kanske kunnat böja till plåten oxå och inte bara lagt en rak plåt som sticker ut längst hjulhuskanten. Och sen det här med att svetsa fast den. Visst den sitter fast, men att han inte ens brytt sig om att se till att det är tät in till coupéen är ju ett rent skämt. bredvid plåten som är ditsvetsad så är det hål rakt in.. Inget stort visserligen, ca 0.5mm brett men 4 cm långt.... Hur missade han det? det gjorde han nog inte, han sket i det.. för han lyckades oxå missa att på andra sidan samma hjulhuskant så va det 1x2cm stort rosthål in till coupéen.

Lugn ni, vi är inte klar med kvällens äventyr på fixus. Vi fann även det fina ventilationshålet på ca 7-8cm x 4-5cm som stötfångaren bak skulle suttit fast i på förarsidan. Rosthål undrar ni? Nej då det är inte ett rosthål i den storleken, då räknas det som krater!

Sedan har vi främre motorkudden som byttes idag, den va inte bara dålig, den kommer numera stå som monument i garaget för att påminna oss om hur motorn utan större problem hade kunnat göra frivolter under huven om den känt för det.

Vi har även ett avgassystem, som vi trodde vibrerade emot karossen pga den fruktansvärt välbevarade motorkudden, men så va inte fallet, det visade sig att det va knäckt på 2 ställen, framför katten vid flexröret, visst känt hos alla att det händer alal flexrör att de rostar av, men nu va det inte själva flexröret som gett upp utan hans "svets" eller vad man nu skall ha kallat det, som rostat av. och precis bakom katten så sitter det en skarv, skarvar brukar man ju montera ett avgasklammer på, men detta har inte blivit gjort. därför har hela systemet hängt som ett V och vilat på balken.

Han har även plockat bort främre ljuddämparen, jag ser absolut inget fel i att göra en sådan sak, menar jag gillar hur bilarna har lite ljud ur systemet och inte bara låter som ett flytande moln som kommer efter vägen. men då han har ersatt ljuddämparen med en rör reducering så att avgasystemet blir smalt justy där ljuddämparen skulle ha suttit så inser man ju att killen är inte bara dumsnål då han inte ens tar sig råd att ersätta trasiga clips, han verkar inte heller ha kunnat ordna fram ett passande rör för att ersätta ljuddämparen, utan tog det första bästa han hittade i sin skrothög utanför vardagsrummet.

Skall vi fortsätta med att diskutera hur rosten som han faktiskt har sett över redan har kommit tillbaka på vänster flygel bak. eller hur golvet har rediga rosthål runt nästan varenda dränering. Visst även här e det vanligt att rosten kommer, men han visar så stolt upp i sin profil hur han har rostlagat och fixat med sin gamla mk3'a men han har inte kunnat ordna ett enda fel som inte verkar ha varit synligt ifrån utsidan då man gått runt bilen.

Nä Burning. jag anser att du dömmer honom på falska grunder... han är skitseriös att handla bil av.. Jag skulle lätt rekomendera honom för alla som vill spendera mycket pengar för en bil av lågt värde med mängder av mer eller mindre dolda fel. och för dem som vill ha vinterhalvåren sysselsatta med reparationer efter att en plåtslagare har varit framme och byggt bil.

Ja förresten en sista punkt oxå som jag mycket väl kan kommentera då jag ändå håller på.

Persson, en grundlektion då man använder toningsspray. efter 1 flaska per glas så blir det inte mörkare.. För att komma ner till glasen igen då jag skulle ha bort din toning så krävdes det 80's papper på slipmaskin för att nå ner.. seriöst, hade du ens provat blinkerserna mellan alla 40 lager du lagt på med toning?

Och om det nu finns något i min text här som anses som kränkande, då kan jag bara kommentera det med att det är inte kränkande efter att man har sett hur bilen faktiskt är "lagad" av herr'n i fråga.

Och nu till Ontopic:

Tack Jonny och Fixus för att vi fick låna lyft och grejer hos er idag/kväll, och för hjälpen med att byta motorkudden och temporärfixa alla hålen inför att det finns tid för en mer permanent lösning.

Imorgon så kommer troligen de första paketet med grejer ifrån StereoSpecialisten. Då skall vi börja med att bygga bafflar och slutstegslådor, och förhoppningsvis även hinna börja plasta lite. HÄRLIGA TIDER.

Idag lämnades det även in en ansökan till att få ställa ut på 1 maj utställningen här i Örnsköldsvik för att få dema lite och ge möjligheten till att ordna gratis tinnitus till alla över 18 år som vågar sig på en provsittning. wink

Tro inte att du undkommer döden bara för att du slutar leva!
..::[Kör det som gör dig lycklig
]::..
Touch by U - Då du söker vinyler/dekaler till rätt pris.
zrken
23 mars 2011 · 329 Inlägg

gösses.

burning Enormous Musical Performance
23 mars 2011 · 644 Inlägg

Ja, det är väldigt tråkigt att det har blivit som det har blivit! Märker väl hur jag gör med bilen till vintern. Men tråkigt då jag åkte 55mil för att hämta den i lovord att den var fräsch. Det enda som var fel på var stötdämparna. Men uppenbarligen var det lite mer problem än så. Tråkigt i alla fall.

Nu till det roliga! big_smile
Hämtat ut det första paketet från Stereospecialisten och åker alldeles strax ner mot Fixus för att börja med dörrsidorna och panelerna. :-)

k-len Egenföretagare
23 mars 2011 · 223 Inlägg

Ja du ser här, en projekttråd. Det var inte dåligt.

Kämpa på! tongue

Daniel @ Fixus - Bjästa

persson-89 allätare
23 mars 2011 · 193 Inlägg

burning skrev:

SpeedOfLight skrev:

persson-89 skrev:

15000kr bara i spackel. sen var det spackel under det spackel jag spacklade på. haha nä men kolla mina projektbilder på gamla fordon.  påtal om spackel så kan man bara använda det på ett sätt?

Nä man kan helt klart använda spackel fel oxå. t.ex bygga upp former i finspackel (typ EPA metoden för att ordna krockskador) När man lägger flera tjocka kakor med spackel för att man inte duger till att hantera plåt. (nu vet jag dock att du kan hantera plåt, men det e ju inte alla som kan det...

burning skrev:
Ännu en konstruktiv dag i garaget och bilen står numer på gården, utanför lägenheten. Vilket är jävligt skönt med tanke på att jag blir av med garaget i slutet av månaden. Nytt på gång dock!

Nu börjar det även hända saker på billjuds fronten och det är inte långt kvar till beställning.
Mer information kommer när det är spikat och klart!

Gick flytten smärtfritt?

Jag är ju inte plåtslagare eller duktig på att lackera men vad jag har förstått så ska man laga rosten innan man spacklar och med tanke på hur mycket rost som är "glömd" att laga så skulle det vara roligt att veta vart dom 15,000kr spackel är någonstans.

Jävligt synd för jag trodde du var en reko kille Persson, faktiskt. Det är i alla fall det intrycket jag har haft hela tiden. Men skenet kan bedra, som man brukar säga.

Att det skulle vara så mycket rost i både skärmkanter, golv och ja faktiskt överallt, det hade jag mycket svårt att tro.

Hur som helst. - Vi har mycket jobb på golfen om vi vill att det ska fortsätta se ut som en bil och inte en avdankad fiskehamn i norra delen av Polen.

Hoppas inte fler råkar ut för samma sak!

// En bitter Henrik efter en dag nere på fixus. (Bilder kommer upp imorgon)

får väl försvara mig med att du såg bilderna hur sen såg ut innan och att jag laga alla rosthål med svetsning. den har varit "rostlagad" innan av tidigare ägare också,, jamenar (som du såg på bilderna kom inte all rost på en kväll.) går inte att undervika spackling över lagningarna om du plcokar ner hela bilen och blästrar osv.. jag svetsade slipade grundade glasfiberspacklade körde body!., slipade själv ner min nissan och tidigare ägare har inte ens svetsat utan tryckt in en plåt och spacklat över där har du en fusklagning. tråkigt att du känner sådär. kände att jag körde reko stil mot dig med att visa alla projektbilder osv men men du köpde bilen för hälften av vad lacken skulle kostat... lycka till men projektet iaf......

M.Persson -stockholm. 200sx Widebody DRFT
projekt:
http://www.nogs.se/forum/showthread.php?t=169636
Nissan 200sx s13 "Japansk riskokare" (1989)
burning Enormous Musical Performance
23 mars 2011 · 644 Inlägg

Jo jag vet att jag fick se projektbilderna efter jag hade köpt bilen och kommit hem, eftersom jag hittade dig här på Garaget. Hur som haver, det har inte med det att göra. Menar du att du inte kollade rosthålen i golvet? Att du aldrig tog bort kofångaren bak? Att du missade hålet på skärmkanten?

Hur som helst, ingenting att diskutera. Bara så otroligt tråkigt!

burning Enormous Musical Performance
24 mars 2011 · 644 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-b06b6b159c3a5b62354c1f6c23facf00.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-9416ff698d65199f4d152599e680a574.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-20a6367033f7d32c74f5f1772f1c34ba.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-813b711ddd04ea93ebe560630ad3cb82.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-1f683e8dcb4854d53d55c1b68c141024.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-1f181f478261a591475cfa41a637a3ab.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-c095c06050b053df4b0c5f0cb4167964.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-d0d8de3e679b7d0b19a1ee075e8b22a0.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-5e09b20f56b7e00141628af206b0723d.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-552989517d4f9cc6783fed27cf2e7bd5.jpg
Rostlagning alá epastuk. (Provisorisk lösning.)
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-33a2552eb7c5a9a795cd65b44082a5c8.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-6639af84e41e79f295c9b9f5e56b5375.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-68f6c01ed49c8fb952af1b6651dac8ad.jpg
Skärmkanter innan rostlagning alá epa.
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-5a495f6d85116492db9c8d9951814543.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-00abdb5cc76863b44e0203150f01309f.jpg
Paket från stereospecialisten!
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-f62540232a9abe3a2c036d77e794d8ef.jpg
Dörrsidor påbörjade smile
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-6e2c11ea9652796d329b735607d230e5.jpg


Sådärja! Det börjar det hända grejer med projektet. Nu är det dags att sova, plugget imorgonbitti (Heja Komvux!)

Bojjann
24 mars 2011 · 474 Inlägg

Sjukt nice bygge! Ställer ni ut 1 Maj så kommer jag nog och kollar=)

Fortsätt med de ni gör pojkar!

Mvh Bojjan

BMW E34 540 (1994)
SpeedOfLight
24 mars 2011 · 1 432 Inlägg

Bojjann skrev:
Sjukt nice bygge! Ställer ni ut 1 Maj så kommer jag nog och kollar=)

Fortsätt med de ni gör pojkar!

Mvh Bojjan

jag har pratat med en i styrelsen, men då va hon sjuk i förrgår då de hade ett möte, dock så kommer de att ha ett möte till under kommande vecka, så jag hoppas på att vi får positivt svar efter det smile

Tro inte att du undkommer döden bara för att du slutar leva!
..::[Kör det som gör dig lycklig
]::..
Touch by U - Då du söker vinyler/dekaler till rätt pris.
burning Enormous Musical Performance
25 mars 2011 · 644 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-20d61fc4c02fc234a5f914fbf70971c1.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-f7c03361ab5c45f3f16fcfb616c14f42.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-3cd5d87ac737998736a1983fa195ceea.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-562777282c700aac24e46d108712b960.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-9f5b584401f50bd0971c15b0051118e5.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-e07ce10ee3fdfe83e5b74bd412585a2b.jpg

https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-16ce61f9844f2ed440c1e023b344bd9e.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-5f8d34c88b05336d6fef0513eeb7708e.jpghttps://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-4137e52e42a1a6a8eafb4818ecc3ef92.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-0007d1279d5bd3667f0b7fa2f14344e2.jpg


Fortsättning följer imorgon, ännu en sen dag...
*gäspar*

BudgetDunkaren Osponsrad
25 mars 2011 · 1 631 Inlägg

Shysst bygge och ni verkar ha koll på vad ni gör, önskar min tjej varit med på mitt nyvarande bygge men nej då... Lycka till och bygg vidare smile det kommer spela gött smile

Roger Rodas 19751031 - 20131130. (Han dog samtidigt som PW)
Flash Modo-fan från början till slut
25 mars 2011 · 330 Inlägg

Men du Henke...det här verkar ju kunna bli nästan lika seriöst som i 245:an tongueroll

Men jag tror vi ger fan i att ha taket som "dans"golv va??Haha...Keep it up

Stolt far till Freddy 18/12-08
burning Enormous Musical Performance
25 mars 2011 · 644 Inlägg

BudgetDunkaren skrev:
Shysst bygge och ni verkar ha koll på vad ni gör, önskar min tjej varit med på mitt nyvarande bygge men nej då... Lycka till och bygg vidare smile det kommer spela gött smile

Tackar! smile Ja, min Angelica är jätteduktig! Hon jobbar på otroligt bra wink

Flash skrev:
Men du Henke...det här verkar ju kunna bli nästan lika seriöst som i 245:an tongueroll

Men jag tror vi ger fan i att ha taket som "dans"golv va??Haha...Keep it up

Ja eller hur! wink "NÄSTAN!1!1one!" wink Nä, inget dansgolv på Golfen wink

burning Enormous Musical Performance
25 mars 2011 · 644 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-8f0fdd83a56d3bfed6ee0b1c1e8b7f19.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/100/99830/99830-486dfe8dcccf50312b04cc64ffde788d.jpg

Nu är 3 dagar på Fixus i Bjästa avklarade, det har blivit en hel del gjort.
En dörrsida är helt klar och inväntar bara tyg för att kunna kläs. Den andra är det plastat klart och ska påbörjas att spackla. Det har varit ett par händelserika dagar med det ena och det tredje, diskussioner och skratt. Kebab och Yoghurt medmera.

Hur som helst!
Tack till alla som hjälper till! Nu har vi en paus över helgen och fortsätter igen på Tisdag kommande vecka. Otroligt roligt har det varit i alla fall!

Checklista:
Dörrsidor, en klar.
Skärmbreddare, kommit hem från Ebay.
Blinkers medmera, Conny har fixat. Tack!
Klarglas blinkers fram, påväg hem från Ebay.
Racing stänkskydd, ligger och väntar på Posten.
Framsystemet, håller på att spelas in.

Till sist, ett stort tack till Fixus i Bjästa som har tillhandahållit lokal åt oss!


Glöm inte bort att hissa och dissa! - Era åsikter är kul att höra!

NiMroD
25 mars 2011 · 264 Inlägg

Full fart framåt här går det undan.. Ser ju bra ut än så länge. Ser fram emot video när det blir klart.. Om jag kommer till garaget 1maj så provlyssnar jag gärna smile

Volvo V60 "D4 awd" (2013)
Volvo XC 60 "Gubbens" (2008)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang