Volvo 940 tdic något att ha?

korvmedketchup
20 september 2014 · 8 Inlägg

Som titeln säger är det något vettigt att köpa? Eller har ni andra rekommendationer på bil?

turbo98
20 september 2014 · 1 362 Inlägg

klart det är värt det, dock äcklig skatt;/

Mew
20 september 2014 · 2 160 Inlägg

Nu lär jag väl få hat från alla som håller den högt, men D24:an är en rätt överskattad motor, tillverkad av VW. Det är ingen kass motor, men den har inte alls den hållbarhet/slitstarkhet som Volvos samtida rödblockare är kända för. Det som verkligen står till dess nackdel, är skatten. D24:an har som alla gamla dieslar en väldigt hög skatt. För att komma runt detta har många lastbilsreggat sina gamla diesel-Volvos, men då förlorar man baksätet och, i mitt tycke, hela poängen med en personbil. 940 är inga dåliga bilar, men jag skulle starkt rekommendera dig att köpa en lättryckare istället (vilket blev standard år -96).

Tvattekorg Likbärgare
22 september 2014 · 375 Inlägg

Brys på vad du är ute efter, Jag har haft runt fem stycken D24:or i varierande skick.

D24:an går inte billigt så är det det du är ute efter så leta efter en annan dieselbil. Reservdelarna är ganska dyra till D24 och har korta serviceintervaller, De håller inte att busköra med men sköter du service och kör snällt med oskruvad pump och turbo går dem lika långt som rödblockarna.

Jag kör D24 enbart för att jag har fri tillgång till flygfotogen och för att jag tycker om 940. Skulle jag bli av med min fria tillgång till fotogen skulle jag nog köpt mig en golf eller linknande!

Ett söndersparkat lik är inte pilsner.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang