de sparkade till död som på en docka

alain www.bimmerpower.org
8 december 2007 · 3 995 Inlägg

"DE SPARKADE SOM PÅ EN DOCKA"
"De sparkade som om det gick att sparka hur hårt som helst, som på en trasdocka."
Så berättar Alessandro om hur hans bäste vän, Riccardo Campogiani, sparkades till döds på en gata på Kungsholmen.
GRAFIK: Här skedde misshandelnPlatsen ligger inte långt från rådhuset.
Så heter också den närmaste tunnelbanestationen. Från tunnelbanans utgång mot Hantverkargatan kan du blicka ner mot Mälarens vatten. Den korta backen mot Kungsholms Hamnplan och norr Mälarstrand heter Parmmätargatan. Där ligger Eiraskolan i vars lokal en flicka arrangerade en fest fredagen den 5 oktober för att fira sin kommande 15-årsdag.

Ett dussintal nära vänner hade bjudits in till tacobuffé tidigt på kvällen. Andra hade bjudits in till efterinsläpp vid 22-tiden. 97 tonåringar stod på inbjudningslistan som en 14-årig dörrvakt, beväpnad med baseballträ, höll ordning på.
Många av gästerna kom från välbärgade, till och med förmögna, hem och bar välkända efternamn.

"De lyste överklass", skulle ett vittne komma att säga om de "jättefulla" tjejer i märkeskläder som varit på festen och som hon träffat på tunnelbanestationen sedan festen slutat i tragedi.
Det skulle bli "årets fest"
Ingen vuxen fanns med i skolan efter klockan 20.00.
Inför festen var det många som trodde att den skulle bli "årets fest".

Det trodde i vart fall Sebastian, 16, omskriven som medlem i en av Sveriges rikaste familjer. Det stämmer om man med familj avser hela tjocka släkten men inte om man bara räknar den närmaste familjen. Sebastian var inte bjuden eftersom han, sina blott 169 centimeter och 52 kilo till trots, är känd som bråkstake. Han sägs trigga sina mer storvuxna kompisar för att få igång slagsmål.

Trodde att något skulle hända
Sebastian ville till festen eftersom han trodde att något skulle hända. "Typ börja brinna, någon skulle ramla i trappen eller att det kanske skulle bli bråk".
Sebastians kompisar Felix och Samuel var inte heller bjudna eftersom de var kända för att vara ute på helgerna och slåss. För ett år sedan dömdes Felix för misshandel. Då hade "Vasapojkarna" gjort upp om ett slagsmål mot ett annat gäng. Samuel har bland annat slagit en lärare i skolan.

Charlie och Leo stod på inbjudningslistan till efterfesten.
Bland vännerna var Charlie en gång känd som "den tyste pojken" i skolan, men också som storebrorstypen, en omhändertagande kille. Fast han hade ändrat stil på sistone, från den blyge killen till den kaxige. Hans vänner säger att han är världens snällaste när han är nykter, men att han blir aggressiv och dryg när han dricker.

Den här kvällen var det många som lade märke till Charlies ögon. Några trodde att han var drogad eller hade rökt på. Efteråt kunde polisen inte se några spår av droger. Men han hade 1,1 promille alkohol i blodet då han greps tidigt på lördagsmorgonen.
Charlie inledde det bråk som slutade med Riccardos död.
Han är också den ende som erkänt att han verkligen sparkat Riccardo.

Ilskna ord och blickar
Det finns flera olika versioner av hur bråket började. Gemensamt är att Charlie och Riccardo växlade ilskna ord och blickar utanför festlokalen strax efter midnatt.
- Vad glor du på? frågade Charlie.
- Vad glor du på själv? sa Riccardo.

Enligt en annan version var det tvärt om:
- Vad glor du på? frågade Riccardo.
- På dig din bögjävel, sa Charlie.
- Synd att jag är bög och att din flickvän umgås mer med mig än vad hon gör med dig, sa Riccardo.

Det finns andra versioner.
Kanske är sanningen att några av pojkarna var ute efter vilken anledning som helst att börja slåss. Ett vittne, som varit vakt på fotbollsmatcher och lärt sig känna igen taggade fotbollshuliganer, har berättat för polisen om några pojkar på väg till festen. De hade pratat om att "plocka den där jäveln" och "nu ska han dö".
Vilka pojkarna var är oklart. Kanske fanns det många unga pojkar ute den kvällen som sökte slagsmål.

Slog med knuten näve
Klart är att Charlie slog till Riccardo med knuten näve uppifrån och ner. Riccardo föll till marken. När han reste sig hade han en flaska i handen. Kalabalik uppstod. Flaskan träffade Charlie som började blöda.
Riccardo flydde. Charlie kom efter.
Ett hundratal meter från festplatsen hann Charlie upp Riccardo och fällde honom till marken. Charlie säger att han gav Riccardo en enda spark.

Alessandro såg något annat. Han såg fyra killar stå och sparka som på en fotboll. Hårda sparkar med pendlande benrörelser. Var och en hann få in fyra eller fem sparkar.
Alessandro rusade fram och skrek: "Sluta sparka honom! Rör honom inte! Låt honom vara!" Och försökte putta bort killarna.
En flicka tog hand om Riccardo medan Alessandro sprang efter killarna som sparkat.

Gick tillbaka och städade
- Jag fick sån ilska så jag ville bara springa efter och ge igen. Jag hann bara ikapp Felix. Jag skrek åt honom "vad fan har du gjort" Då sa han att han var ledsen men att "han förtjänade det" och "vad skulle jag göra åt saken".
Felix gick tillbaka till festlokalen och hjälpte till att städa.

Riccardo fördes medvetslös till sjukhus. Klockan 13.24 dagen efter förklarades han död. Läkarna väntade några timmar innan respiratorn stängdes av för att anhöriga skulle hinna fram till dödsbädden.

Senast redigerat av alain (8 december 2007)

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW X5 4.4i (2006)
BMW 530i (2003)
alain www.bimmerpower.org
8 december 2007 · 3 995 Inlägg

Hade pojkarna avsikt att döda?
Ska de som misshandlade Riccardo Campogiani till döds dömas som mördare? Bevisningen är "lika med noll", sa advokat Leif Silbersky när rättegången inleddes i går.

LÄS OCKSÅ: "De sparkade som på en docka"Det han pratade om var den juridiska beteckningen mord.

Riccardo Campogianis död har väckt starka känslor. Det visade sig också när dörrarna till rättegången stängdes för åhörarna i går.

En av dem som tvingades lämna Stockholms tingsrätts säkerhetssal lyfte sin hand och gjorde en pistolrörelse mot en av de åtalade. Mannen greps och anhölls senare för olaga hot.

De upprörda känslorna innebär att många vill se pojkarna dömda för mord.

Det vill också kammaråklagare Jens Nilsson.

Han har åtalat fyra av de fem 16-åringarna för just mord. Han anser att pojkarna "tillsammans och i samförstånd" berövat Riccardo Campogiani livet genom att fälla honom till marken och därefter sparka upprepade gånger mot hans huvud och kropp.

Men åklagaren har garderat sig.

I andra hand vill han fälla dem för grov misshandel och vållande till annans död. Ett brott som tre av dem suttit häktade för.

Genom misshandeln skulle de "av oaktsamhet" orsakat Riccardos död. Brottet är då grovt "eftersom gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag".

Frågan handlar egentligen om vilken avsikt pojkarna hade.

Var deras avsikt att döda Riccardo? Var de likgiltiga för om han skulle dö? Eller begrep de inte vad de gjorde?

Om de inte haft något som helst uppsåt - inte ens vad juristerna kallar ett indirekt uppsåt eller ett likgiltighetsuppsåt - att döda Riccardo ska brottsrubriceringen bli vållande till annans död.

Det är mot den bakgrunden Leif Silbersky hävdar att det inte finns minsta bevis för mord. En död pojke räcker inte som bevis.

Kanske räcker det inte heller för att fälla alla åtalade för grov misshandel, eller i ett fall, anstiftan. Rättegången handlar ju också om vad var och en av de åtalade faktiskt gjort. Varje människa ska dömas efter sina gärningar.

Samtliga åtalade, utom en, nekar till att ha sparkat Riccardo. Den som medger en spark påstår att han sparkat mot kroppen, inte mot huvudet. Tre av de andra hävdar att de försökt stoppa bråket.

Åtal för mord är vanligare än domar för mord. Nyligen dömdes de inblandade efter en dödsmisshandel i Annelundsparken i Borås för grov misshandel och vållande till annans död. De inblandade fick långa fängelsestraff - tio respektive elva år. För mord döms normalt till tio års fängelse om mördaren är vuxen.

varje beröring av bromspedalen är första tecken av rädsla!!!
För BMW entusiaster www.bimmerpower.org
BMW 530i (2003)
BMW X5 4.4i (2006)
ironhead volvoraggare
8 december 2007 · 4 776 Inlägg

men det den där riccardo hade väll snott bruden i från den ena killen eller hur

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
ironhead volvoraggare
8 december 2007 · 4 776 Inlägg

sen har detta samhälle flippat ur rätt så rejält ju

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
camaro67 Meister
8 december 2007 · 6 763 Inlägg

Det värsta av allt är ju att om de nu skulle åka in så de ute om max 1år... sad

Chevrolet Camaro "LS2-T56" (1967)
Nissan 200sx S14a "LS2" (1999)
Toxan
8 december 2007 · 50 Inlägg

Leif Silbersky han är ju bara för mkt.

Det vet du!
camaro67 Meister
8 december 2007 · 6 763 Inlägg

Toxan skrev:
Leif Silbersky han är ju bara för mkt.

Han gör ju bara sitt jobb.. Och han gör det bra åxo. Sen att han är tvungen att stå på fel sida är ju synd. roll

Chevrolet Camaro "LS2-T56" (1967)
Nissan 200sx S14a "LS2" (1999)
Racso Dr Snuggles
8 december 2007 · 956 Inlägg

ironhead skrev:
men det den där riccardo hade väll snott bruden i från den ena killen eller hur

Och då förtjänar han att bli sparkad till döds ? Eller hur va det nu ....

- "Lämnar dig lika förvirrad som fyra blinda flator i en fiskaffär"
Tengu1969
8 december 2007 · 1 396 Inlägg

Jag undrar varför just detta fallet fått sån uppmärksamhet. Det är ju inte första gången sånt här händer.

Motorer till salu, se www.garaget.org/NiclasT
Toxan
8 december 2007 · 50 Inlägg

Kanske för att det är enbart överklassungar som drabbat samman. Det är ju alltid arbetarklassen som gör dumheter annars ^^

Det vet du!
Jimmy_N Makaronborrare
8 december 2007 · 993 Inlägg

Om man sparkar mot huvudet på någon så måste man vara medveten om att våldet mycket väl kan döda. Därför borde killarna åtalas för mord. Men nu är där ju som sagt mycket olika uppgifter

ironhead volvoraggare
8 december 2007 · 4 776 Inlägg

Racso skrev:

ironhead skrev:
men det den där riccardo hade väll snott bruden i från den ena killen eller hur

Och då förtjänar han att bli sparkad till döds ? Eller hur va det nu ....

sparkad till döds tycker jag var att gå för långt. en rak höger hade väll dugit.

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
Lill Danne
8 december 2007 · 33 Inlägg

Tänk om alla sparkas ihjäl som "tar" folks tjejer, om det så måste lösas med våld kan man ju fan inte stå ett flertal personer och sparka på en försvarslös person.
Och som det sägs att dom kommer från "fina familjer" men dom kan ju tydligen inte ens hålla ordning på sina barn! Finner inga ord för sånna människor och jag hoppas dom får möta verkligheten på gatan när dom fått sitt straff!

Vill även hänvisa till händelsen där Markus Gabrielsen från Gävle sparkades ihjäl.
Markus blev bara 29 år.

Finner tyvärr inga ord för dessa människor

Volvo V40 Fas I Greenline
Volkswagen Kleinbuss 221 "Baywindow" (1972)
Volvo V40 T4 "Greenline" (1997)
ironhead volvoraggare
8 december 2007 · 4 776 Inlägg

Lill Danne skrev:
Tänk om alla sparkas ihjäl som "tar" folks tjejer, om det så måste lösas med våld kan man ju fan inte stå ett flertal personer och sparka på en försvarslös person.
Och som det sägs att dom kommer från "fina familjer" men dom kan ju tydligen inte ens hålla ordning på sina barn! Finner inga ord för sånna människor och jag hoppas dom får möta verkligheten på gatan när dom fått sitt straff!

Vill även hänvisa till händelsen där Markus Gabrielsen från Gävle sparkades ihjäl.
Markus blev bara 29 år.

Finner tyvärr inga ord för dessa människor

det ä'r så djävla sjukt

en hårdrockande volvoraggare som älskar tjejer
pr0ny
8 december 2007 · 99 Inlägg

Hur "tar" man nåns tjej? har inte tjejer fri vilja att välja den killen hon själv vill?

Förövrigt så skall killarna dömmas till dråp enligt mig, tyvärr så kommer dom säkert klara sig undan sad

Jävligt tråkigt att vi låter detta hända om och om igen =/

P-G Säl-Tämjare...
8 december 2007 · 1 024 Inlägg

ironhead skrev:
men det den där riccardo hade väll snott bruden i från den ena killen eller hur

Och därför va han tvungen att dö då menar du?  Man bestämmer ju själv vem man vill vara med

Vilket jävla drag :)
Akka
8 december 2007 · 1 174 Inlägg

Tror allt va uppgjort faktiskt! sedan att allt gick överstyr e bara sjukt!

_Spawned_ Maskinförare
8 december 2007 · 1 163 Inlägg

calibra1992 skrev:
Om man sparkar mot huvudet på någon så måste man vara medveten om att våldet mycket väl kan döda. Därför borde killarna åtalas för mord. Men nu är där ju som sagt mycket olika uppgifter

Sparkar mot huvet måste inte döda, det är mycket tur/otur..

Sen att sånt här händer är förjävligt, speciellt med sveriges lagar.. då dom är på tok för milda.. Det är ju nästan så man överväger att bli kriminell, då man förmodligen skulle ha det bättre i fängelse, det är ju då bättre mat där än i dagens skolor.. :S

"Fungerar nått, ta genast isär och kolla varför"
Urkas Kräsen grafiker
8 december 2007 · 1 775 Inlägg

Det är korkade människor som förstör hela den här jävla världen. Bara att bunta ihop o slå ihjäl!

Whine whine!
MrTurbo Better than God \o/
8 december 2007 · 1 883 Inlägg

Kan informera om att jag på ett annat forum hittat namn, bilder, födelsenummer etc på de som just nu är åtalade. Säger bara en sak (även om jag inte borde); BRATS!

Edit,

pr0ny skrev:
Hur "tar" man nåns tjej? har inte tjejer fri vilja att välja den killen hon själv vill?

PRECIS min tanke...

Senast redigerat av MrTurbo (8 december 2007)

Beware the lollipop of normality. Lick it once, and you suck forever.
"Ungdomar borde förbjudas, de för bara ett jävla liv..." :-)
Saab 9-3X "BlackPanter" (2010)
Saab 900 S "40-årskrisen" (1991)
Ford Mustang HT "30årskrisen" (1967)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang